Rekli su da se nikada neće dobro prodavati jer je u prvobitnoj verziji trajala čak sedam minuta, a u zadnjoj šest, spominjala je Galilea, Belzebuba i Scaramouchea, no pokazalo se da je pjesma grupe Queen "Bohemian Rhapsody", po podacima diskografske kuće Universal Music Group najslušanija pjesma na internetu iz 20. stoljeća.

Nastala je 1975. godine i tada se vrlo često "vrtila" na radio-postajama, a pozornost na nju ponovno je privukao novi film istoimenog naziva. Glazbeni video u svijetu je pregledan 1,6 milijarda puta, objavio je UMG.

Pjesma je krajem 1975. devet tjedana bila na prvome mjestu ljestvica, što ju je u to vrijeme činilo trećim hitom s najduljim razdobljem na vrhu.

Diskografske kuće EMI i Elektra tada su u Velikoj Britaniji htjele odrezati dijelove ove epske stvari.

No Roger Taylor je objasnio: "Rekli su da je preduga i da to neće funkcionirati. Mislili smo, možemo je odrezati, ali onda neće imati nikakva smisla. Propustili biste sve različite ugođaje pjesme i rekli smo - ne. Ili prolazi ili ne prolazi". I nisu pogriješili.

Diskografska kuća u priopćenju je objavila da je pjesma popularnija od Nirvanine "Smells Like Teen Spirit" i "Sweet Child O'Mine", grupe Guns N' Roses'.

U filmu "Bohemian Rhapsody" pokojnog frontmana grupe Freddieja Mercuryja glumi Rami Malek. Film je, kažu iz Universala, ovo glazbeno remek-djelo približio mlađim generacijama.

Pet tjedana od premijere na kino-blagajnama je zaradio 600 milijuna dolara.

Malek je prošli tjedan nominiran za nagradu Zlatni globus za glazbenu izvedbu, a očekuje se da u siječnju bude nominiran za Oskara.

Universal kaže da posljednjih nekoliko tjedana promovira singl putem svojih stream-platformi.

Po Universalovim podacima evidentiranim sa streaming servisa poput Spotifyja, Apple Musica i Deezera "Bohemian Rhapsody" bez sumnje je najslušanija pjesma iz 20. stoljeća.

(Hina)