Britanski princ Harry i njegova supruga Meghan u petak su dan započeli bosonogi na poznatoj sydneyskoj plaži Bondi s grupom živopisno odjevenih surfera, članova grupe OneWave koji podižu svijest o važnosti mentalnog zdravlja.

Oboje su sudjelovali u opuštenoj raspravi. Harry je priznao kako je i njegovo psihičko zdravlje bilo narušeno nakon majčine smrti. Tada je imao 12 godina.

Članovi grupe svakog se petka nalaze na plaži u sklopu "seanse protiv loših vibracija". Potiču sudionike da "uđu u more, surfaju i izbace iz sebe" svu tjeskobu te da bez zadrške govore o depresiji.

Meghan je s još jednom trudnicom, Charlotte Connell razgovarala o trudoći. Priznala joj je da se već sad zbog bebe budi noću.

"Trudnoću je usporedila s jet lagom. Rekla je kako se vrlo rano probudila te da nije mogla ponovno zaspati pa je vježbala jogu koja joj pomaže", ispripovijedala je Connell za britanske medije.

Meghan je na plaži blistala u opuštenom izdanju, espadrilama i prugastoj maksi haljini melburnskoga modnoga kreatora Martina Granta.

Harry je nakon druženja s lokalnim stanovništvom na Bondiju otvorio četvrte igre Invictus, koje je sam pokrenuo za ratne veterane u obliku sportske manifestacije.

Tom se prigodom popeo na poznati sydneyski most (Sydney Harbour Bridge) s brojnim veteranima i sudionicima predstojećeg sportskog događaja.

Odjeven u crnu majicu s logom sportskog događaja kojega je pokrenuo 2014., Harry se, u pratnji australskog premijera Scotta Morrisona popeo na 134 metra visok most.

(H)