Redakcija iPressa i Backstage Consulting darovali su dvoje čitatelja s po dvije ulaznice za koncert Parov Stelara u pulskom amfiteatru, u četvrtak, 16. kolovoza.

Na koncert idu:

1. Kristina Radolović, Jadreški, Ližnjan

2. Neven Milkić, Pula

Sretni dobitnici svoje ulaznice mogu podići pred početak koncerta na blagajni za prodaju karata ispred Arene. Lijepo se provedite!

Parov Stelar, austrijsku glazbenu atrakciju, čini Marcus Füreder i njegov bend koji su dva puta nastupali u Zagrebu, i oba puta dobili ovacije publike za izvrstan nastup, pa tako možemo očekivati večer punu plesa, uz zvukove electro swinga i srodnih žanrova na otvorenom - u pulskoj Areni.

Inače, Marcus Füreder, rođen 1974. godine austrijski glazbenik, producent, kompozitor i DJ poznatiji pod umjetničkim imenom Parov Stelar. Njegov glazbeni stil je kombinacija jazz, house, electro i pop žanrova glazbe. Marcus je i poznat kao jedan od pionira electro swing glazbe. Uglavnom, Parov Stelar je svijet obogatio novim glazbenim stilom zvanim elektroswing, mješavinom jazz-swing uzoraka i elektronske glazbe.

U rodnoj je Austriji osvojio 7 Amadeusa, austrijskih glazbenih nagrada. Objavio je 9 albuma i više od 20 EP-ja. Skladba "Booty Swing" došla je do 2. mjesta na listama elektronske glazbe iTunes u SAD-u i na prvo mjesto u Kanadi. Pjesma "All Night" postigla je dvostruko platinastu nakladu za više od 100 tisuća prodanih tracks u Italiji dok je Parov Stelar nagrađen u Njemačkoj za "All night" u Njemačkoj, a u rodnoj Austriji je nagrađen za albume "The Princess", "The Art Of Sampling" i "The Demon Diaries".

Marcus Füreder, poznat je krugovima ljudi koje zanima takav tip glazbe, gdje god da se pojavi nastupi su mu rasprodani. Posao DJ-a redefinirao je na nov način osnovavši Parov Stelar Band koji uz njega čine glazbenici Markus Ecklmayr (Max the Sax, saksofon), Michael Wittner (bas), Willie Larsson jr. (bubanj), Beate Baumgartner (Yola B, vokal) i koji s njim od 2005. izvode repertoar do sad izdanih 6 albuma.

Osim s njima, Stelar surađuje i s brojnim drugim umjetnicima pa se tako na posljednjem albumu nalaze i pjesme na kojoj su sudjelovali npr. Blaketroniks, Veda 36 i Lilja Bloom, Stelarova supruga i suautorica pjesme “Shine” koja je bila prvi veliki hit na istoimenom albumu iz 2007.

(iPress)