Koncert Parov Stelara, austrijske glazbene atrakcije, koju čini Marcus Füreder i njegov bend, održat će se u pulskom amfiteatru, u četvrtak, 16. kolovoza s početkom u 21 sat. Inače, Parov Stelar je dva puta nastupao u Hrvatskoj i to u Zagrebu, oba puta dobio ovacije publike za izvrstan nastup, pa tako možemo očekivati večer punu plesa, uz zvukove electro swinga i srodnih žanrova u pulskoj Areni - na najčarobnijoj otvorenoj pozornici. 

Koncert Parov Stelara organizira BACKSTAGE CONSULTING iz Zagreba.

Marcus Füreder, rođen 1974., austrijski je glazbenik, producent, kompozitor i DJ poznatiji pod umjetničkim imenom Parov Stelar. Njegov glazbeni stil je kombinacija jazz, house, electro i pop žanrova glazbe. Marcus je i poznat kao jedan od pionira electro swing glazbe. Uglavnom, Parov Stelar je svijet obogatio novim glazbenim stilom zvanim elektroswing, mješavinom jazz-swing uzoraka i elektronske glazbe.

U rodnoj je Austriji osvojio 7 Amadeusa, austrijskih glazbenih nagrada. Objavio je 9 albuma i više od 20 EP-ja. Skladba "Booty Swing" došla je do 2. mjesta na listama elektronske glazbe iTunes u SAD-u i na prvo mjesto u Kanadi. Pjesma "All Night" postigla je dvostruko platinastu nakladu za više od 100 tisuća prodanih tracks u Italiji dok je Parov Stelar nagrađen u Njemačkoj za "All night"a u rodnoj Austriji je nagrađen za albume "The Princess", "The Art Of Sampling" i "The Demon Diaries".

Marcus Füreder je posao DJ-a redefinirao osnovavši Parov Stelar Band koji uz njega čine glazbenici Markus Ecklmayr (Max the Sax, saksofon), Michael Wittner (bas), Willie Larsson jr. (bubanj), Beate Baumgartner (Yola B, vokal) i koji s njim od 2005. izvode repertoar do sad izdanih 6 albuma.

Osim s njima, Stelar surađuje i s brojnim drugim umjetnicima pa se tako na posljednjem albumu nalaze i pjesme na kojoj su sudjelovali npr. Blaketroniks, Veda 36 i Lilja Bloom, Stelarova supruga i suautorica pjesme “Shine” koja je bila prvi veliki hit na istoimenom albumu iz 2007.

U ponedjeljak portal iPress.hr dijeli karte za koncert Parov Stelara, ostanite uključeni!

(iPress)