'Za ona dobra stara vremena' premijerno u AreniFilm o generaciji koja živi na prijelazu iz socijalizma u kapitalizam - 'Za ona dobra stara vremena' redatelja Eduarda Galića publika u Areni imati će priliku premijerno  pogledati 18. srpnja s početkom u 21.30 u sklopu Pulskog filmskog festivala. 

Film je to o jednoj generaciji koja je izgubljena između društva koje se mijenja, ali u kojem nema mjesta za nevine i nesnalažljive. Film o generaciji koja je zapravo žrtva kapitalističke tranzicije.

Problem nezaposlenosti glavnih junaka, nedostatka jasne perspektive,
konfuzije njihovih moralnih vrijednosti i iseljavanja mladih, onih koji se ne mogu ili ne žele snaći vjerujemo kako će dotaknuti i brojne gledatelje u Puli.

- Hrvoje i Borna prijatelji su od djetinjstva. Život je za njih još uvijek igra: cure, utakmice, tulumi. No dolazi vrijeme sazrijevanja, a svaki od njih nalazi vlastiti način na koji se nosi sa životnim nedaćama u društvu u kojem nema ni jasnih pravila ni mjesta za nevinost i naivnost. Iznenadne odluke koje će morati donijeti odredit će njihove životne putove, a njihovo prijateljstvo doći će na ispit zrelosti. Na Balkanu svaka generacija ima svoje razloge za odlazak. Ovo je priča o generaciji koja živi prijelaz iz socijalizma u kapitalizam. Tko je bolje odabrao?, kratki je sadržaj filma kojeg kao producent i scenarist potpisuje Dominik Galić i produkcijska kuća Umjetnička organizacija MissArt.

Eduard Galić (Trogir, 1936.) hrvatski je filmski i televizijski redatelj.

Na televiziji debitira dramom Propali dvori (RTV Zagreb, 1963), nakon čega se istaknuo adaptacijama niza klasika hrvatske književnosti. Autor je antologijskih TV-serija Putovanje u Vučjak (1984-85), Dnevnik Očenašeka (1968) i Nikola Tesla (1976) te TV-drama Posljednji Stipančići (1967) i Tomo Bakran (1978). Za Televiziju Beograd snima miniseriju Izdanci iz opaljenog grma (1970). Na filmu debitira Crnim pticama (1967), a u filmskome radu ističu se i Horvatov izbor (1985) te kratkometražni dokumentarni filmovi Sunt lacrimae rerum (1965) i Predvečerje (1966). Naše vatrene godine (2004), dokumentarni film o hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, na DVD-u je prodan u 40.000 primjeraka. Njegovo televizijsko stvaralaštvo od 1990-ih naovamo najvećim je dijelom vezano uz stradanje Vukovara (Heroji Vukovara, 2008, 2011, 2016), a trenutačno priprema svoj sljedeći dugometražni igrani film, Šesti autobus. Dobitnik je Nagrade „Vladimir Nazor“ za životno djelo. (iPress)