U kamenolomu Cave Romane će 12. srpnja biti održan koncert pod nazivom Prinčevi Monarhije, na kojem će biti izvedena djela Mozarta, Bethovena, Liszta, Dvrožaka i Smetane. Publika će moći čuti Smetaninu Vltavu, Lisztovu Madžarsku rapsodiju, Mozartov Requiem, Dvoržakovu New World Symphony, te Beethovenovu 9. Simfoniju...

Orkestar stiže iz Udina, a radi se o Filarmonicima Friulanima. U zboru sastavljenom za ovu prigodu nastupit će pjevači Slovenske filharmonije i Consortium musicuma iz Ljubljane, te Jeka Primorja iz Rijeke. Na prvi koncert stižu i solisti sopranistica Anna Viola i tenor Alessandro Cortello, te mezzosopranistica Silvia Regazzo i bas Slavko Sekulić. Dirigent je Igor Vlajnić, kojeg publika koja je posjećivala događanja u Vinkuranu proteklih godina dobro poznaje.

Venesa negdje treba nadopisati da se radi o monumentalnom prostoru, jedinstvenom u Istri. Tu su četri solista, filharmonija dva zbora, i sigurno će doživljaj u Cavi biti fantastičan kao i lani za vrijeme Carmine Burane. Carmina je lani imala izvrsne kritike, ove godine da bi se na svim djelovima kamenoloma (gledališta) jednako kvalitetno čuo zvuk, dodano je i ozvučenje.

Monumentalni kamenolom Cave Romane, ovoga će puta, na svojoj jedinstvenoj sceni okruženoj kamenim liticama visokim 60 metara ugostiti 160 glazbenika, i zasigurno ljubiteljima dobrih glazbenih numera priuštiti vrhunski ugođaj pod zvijezdama.

Ulaznice su u prodaji u sustavu Eventim, javljaju organizatori. (iPress)