Berlinska policija u nedjelju je iz jednoga javnog parka otjerala oko 150 državljana Bosne i Hercegovine i Hrvatske koji su ondje u sklopu proslave Đurđevdana na ražnju 'okrenuli' 12 janjaca.

"U parku Friedrichshein zatekli smo oko 150 osoba okupljenih oko 12 ražnjeva na kojima su se pekli janjci. Ražnjeve su pokretali elektromotori priključeni na automobilske akumulatore“, priopćila je policija.

Nakon kraćeg uvjeravanja i uzimanja osobnih podataka, okupljeno društvo je pečene i napola pečene janjce utovarilo u osobne automobile te se udaljilo iz parka, stoji u izvješću.

Berlinski dnevnici, među kojima i Berliner Morgenpost, pišu da se radilo o osobama s "njemačkim, bosanskohercegovačkim i hrvatskim“ državljanstvom.

Paljenje roštilja u nekim je parkovima dopušteno samo na određenim mjestima, no to se ne odnosi na travnate površine, kao što je bio slučaj u Berlinu. Za uništavanje travnjaka predviđene su kazne i do 5000 eura.

U komentarima ispod objave ove vijesti na Facebook stranicama berlinske policije stoji da se radilo o Romima koji su u nedjelju slavili praznik Đurđevdan.

(Hina)