Tijara model & event management agencija predstavila je novi i prošireni koncept TIJARAnewsFESTIVALA koji se provodi kroz TIJARAartNEWS, TIJARAfashionNEWS te TIJARAsposaNEWS. Festival će se kroz godinu odvijati u raznim podprogramima a započeo je već otvorenom izložbom svadbene fotografije TIJARAartNEWS u Galeriji Makina.

TIJARAfashionNEWS, velika dizajnerska modna revija, održat će se u petak s početkom u 20 sati u Domu branitelja u Puli. U Puli će se predstaviti dizajneri koji su svoje kolekcije predstavili na New York Fashion Weeku, London Fashion Weeku te hrvatskim tjednima mode: XD Xenia Design, Ana Maria Ricov, Martina Herak, Jelena Holec, Vedrana Mastela, Lukabu by Marina Jerant, Larie by Marina Lacković, Mo design by Morana Krklec, Ana Kujundžić, Hero4Heroes, Anima M by Mirna Posavčević, Ivana Tomić, Andy's by Andrea Anić Dokmanović, Laardesign, Stehlik by Anja Stehlik, Sanja Kaić, Ingrid Rojc design, Peperoncina design, Vitrum in Fabula.

Modni događaj će, za sve one koji te večeri ne mogu biti prisutni, uživo prenositi MEDVID PRODUKCIJA na www.istralive.com  stranici. Nakon modne revije nastavlja se druženje u restoranu Alighieri te pulskom Shipyard pubu.

Zadnji vikend u siječnju donosi nezaobilazan TIJARAsposaNEWS Istarski Festival Vjenčanja koji će se  kroz dva dana, 27. i 28. siječnja, održati u  Domu branitelja u Puli. Tom prilikom predstavit će se osamdesetak izlagača s uslugama i proizvodima vezanim uz vjenčanja.

Na današnjoj konferenciji za medije predstavljen je cjelokupan koncept TIJARAnewsFESTIVALA.

Na početku konferencije, predstavnicima medija obratila se Marijana Dabo Percan, direktorica Tijara model & event managementa iz Pule koja je ujedno i organizatorica TIJARAnewsFESTIVALA te je najavila da se kroz sve događaje nastavlja promocija Istre kao wedding destinacije. Istaknula je ovogodišnju suradnju s Arheološkim muzejem Istre. Naime, upravo od petka, 19. siječnja, AMI daruje posjetiteljima bespatan ulaz na izložbu koja je u postavu u muzejsko-galerijskom prostoru Sveta Srca u Puli a njeguje temu weddinga.

Iz Turističke zajednice Istarske županije čestitke organizatorici uputio je Goran Franinović: „Već nekoliko godina nastavljamo s ulaganjem u promociju Istre kao wedding destinacije te je dolazak stranih novinara uvelike pomogao da se postigne cilj plasiranja Zelene i Plave Istre na svjetska turistička tržišta. Vjerujem da ćemo, osim kao gastronomska i vrhunskim smještajem poželjna destinacija, vrlo brzo postati vrh i wedding destinacije."

Jasna Jaklin Majetić iz Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Pula, istaknula je da je sajam postao mjesto umrežavanja čitavog niza pojedinaca, obrta i tvrtki koje pružaju usluge ne bi li taj dan vjenčanja prošao u nezaboravnom ozračju. Proširenjem koncepta upravo i Puli pružen je bogat program te atraktivni događaji koji posjetitelji vole pohoditi. Druga svrha još šireg značenja je upravo ona upućena na promociju Istre i Pule kao wedding destinacije. Nadodala je da razmatraju o plasiranju naših potencijala i na druga, nova tržišta koja se svake godine sve više otvaraju te nastavljaju s podržavanjem ovog Festivala ali i promocijom izvan naših granica.

Turistička zajednica grada Pule već godinama prati i podržava održavanje Festivala. Marinela Kolić istaknula je da Pula slobodno može konkurirati svjetskim top wedding destinacijama. Sve je više upita koji im pristižu upravo s tim pitanjima kako i gdje bi mogli organizirati svoj dan vjenčanja u Puli, Istri. Potražnja je već kreirala da i naše hotelske kuće nude prigodne paket aranžmane koji uključuju čitav spektar usluga kako bi na našim prostorima mogli doživjeti dan vjenčanja.

O ljepoti istarskih kulisa za vjenčanu fotografiju govorio je i Rajko Borčić iz Foto Festivala naglasivši kako su prije 18 godina snimili smo prvu vjenčanu fotografiju za mladence iz inozemstva, a prošle je godine čak za 30% porastao broj realiziranih fotografiranja mladenaca iz inozemstva u Istri.

Nove trendove u svijetu vjenčanja istaknula je  Paola Damijan iz porečkog Concettina, višegodišnjeg partnera Festivala koji predstavlja slatke delicije prilagođene vjenčanom danu. Naglasila je da će posjetiteljima Festivala donijeti brojne novitete, degustacije i iznenađenja. Vedran Đukić iz VBV Studija istaknuo je važnost dekoracije vjenčanja i povećanje popularnosti dekoriranja prostora svjetlosnim efektima koje će također predstaviti na predstojećem Festivalu. Vjenčanice Biba svim budućim mladenkama pripremile su zadnje novitete iz vjenčane mode direktno s povratka sa sajmova u Barceloni, izvijestili su organizatori. (iPress)