Prva proslava Martinja u Vižinadi krenula je u subotu u 19 sati, a odvijala se paralelno u Domu kulture te u šatoru na parkingu ispred Doma u Vižinadi.

Uvod u feštu bilo je praćenje nogometne utakmice između Hrvatske i Slovačke, a pobjeda Hrvatske je dodatno podigla raspoloženje kod svih prisutnih.

Gosti su imali priliku kušati vina najboljih vinare s područja Vižinade, njih osam (Franc Arman vina, Vina Rossi, Vina Bruno Ferenac, Geržinić vina, vina Pilato, vina Deklić, vina Pino Rossi te Sosich vina), te uživati u pršutima OPG-a Franjul.

Prepuna dvorana pokazala je da interes za ovom proslavom itekako postoji, ali i za izvođačem Joletom, koji je na početku koncerta pozdravio sve prisutne, naglasivši kako mu je drago da upravo on otvara ovu prvu feštu od Martinja u Vižinadi. Navijači nogometnog kluba iz Vižinade su mu ovom prigodom pokloni dres NK Vižinada.

Nakon Joleta, Farabuti band i njihova svirka zabavljali su sve prisutne do kasno u noć.

Organizatori proslave Martinja, vinari iz Vižinade, tvrtka La-Lu, uz podršku Općine i Turističke Zajednice Vižinada dijele oduševljenje te najavljuju da će se ova proslava nastaviti i sljedećih godina, stoji u priopćenju. (iPress)