Vodnjan je mjesto gdje možete pronaći najkvalitetnija ekstra djevičanska maslinova ulja nagrađivana na europskim i svjetskim sajmovima, a brojna su i ona koja su uvrštena u svjetski poznati vodič o maslinovim uljima – Flos Olei. Prepoznatljivost, i sam brend maslinovih ulja s područja Vodnjana pronašli su put do tržišta i zahvaljujući održavanju ove, sada već tradicionalne, manifestacije.

Red vrhunskih delicija, red zabave, najbolja maslinova ulja regije, vrhunska vina, mjesto za druženje i nove poslovne kontakte – to i još puno više možete pronaći u Vodnjanu na 15. Danima mladog maslinovog ulja pod velikim šatorom koji se prostire na oko 2000 m².

Potražite proizvode ili usluge koje nudi više od 100 izlagača. Upoznajte proizvođače najboljih maslinovih ulja, ali i drugih autohtonih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, a stručnjaci iz Oil Bara će tijekom vođenih degustacija odgovoriti na vaša pitanja vezana uz maslinova ulja.

Još danas možete doći degustirati jela koje pripremaju najbolji chefovi od vrhunskih namirnica i autohtonih proizvoda, a svaka delicija povezuje se s pričom mladih maslinovih ulja vodnjanskog područja.

Jučer su za brojne posjetitelje kuhali: chef Robert Perić i David Skoko, Jadranka Mali Lošinj, Vela Nera Šišan, Udruga Istarski češnjak, Zigante, Fora le porte, Ribarska koliba, restoran Gina iz Pule, La Grisa i gosti, Birra Kampanjola. Posebno je kroz razna jela predstavljena istarska mozzarela iz mljekare i sirane Latus iz Žminja.

Šator se u nedjelju otvara u 11 sati, a zatvara svoja vrata u 21 sat, stoji u priopćenju.

Program za nedjelju :
11.00 Predstavljanje profesora i učenika ugostiteljskih škola Istre
14.00 Istrian de Dignan - kuhaj lokalno misli globalno
17.00 Dragan Jovanović & Gastro klub Pula
17.00 "Pedoćada iz Limskog kanala na mladom ulju"
17.00 "Sve čari istarskih maneštri"
19.00 "Tartuf i mlado maslinovo ulje – dva istarska super proizvoda"
19.00 Kulinarske institucije Istre – ugostitelji koji su pustili neobrisivi trag"
20.00 "Desert za kraj"…
14.00–17.00 "Evolucija istarske gastronomije by Robert Perić & LF catering"
EDUKATIVNI PROGRAM (Centar za obuku mladih maslinara, Trg javne vage 22)
10.00-12.00 Izrada prirodne kozmetike na bazi maslinovog ulja, mag.pharm Marija Kolarović
Besplatne prijave putem Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. (iPress)