Danas je na konferenciji za medije predstavljena proslava Martinja u Vižinadi koja će se održati u u subotu, 16. studenog od 19 sati, a odvijat će se u Domu kulture te u šatoru na parkingu ispred Doma u Vižinadi.

Program su predstavili načelnik Vižinade Marko Ferenac, vinar Marko Geržinić i organizator manifestacije Marko Londero iz tvrtke La-Lu iz Tinjana. Općina i Turistička zajednica pokrovitelji su ovog prvog Martinja, za koji se nadaju da će postati tradicija.

Pod šatorom će se smjestiti svi najbolji vinari s područja Vižinade, njih osam, a jednako tako, bit će tu i bogata gastro ponuda. Budući da je subota dan kada ćemo svi navijati za našu nogometnu reprezentaciju, u Domu će biti postavljen veliki ekran na kojem će se pratiti utakmica između Hrvatske i Slovačke od 19 sati. Odmah nakon završetka utakmice, u 23 sata, na pozornicu u Domu dolazi Jole, koji će u prvom dijelu zabavljati posjetitelje do ponoći.

Nakon njega slijedi Farabuti band i njihova svirka do jedan sat izjutra, a potom se pred publiku ponovno vraća Jole, i nastavlja vas zabavljati do dva sata.

Ulaznice za feštu Martinja sada se mogu kupiti po cijeni od 50 kuna, a na dan koncerta nakon 23 sata po cijeni od 60 kuna. Odlična vina u šatoru degustirat će se s bonovima, a cijena jednog bona bit će 10 kuna uz degustacijsku čašu koju možete kupiti po povratnoj kauciji od 20 kuna.

“Blagdan Sv. Martina ili Martinja već je stoljećima dio tradicije Istre, a posebno mjesto mu pripada i u Vižinadi jer smo poznati po odličnim vinima i sjajnim vinarima, a upravo ova prva proslava Martinja obilježiti će davne običaje krštenja mošta u mlado vino i pretvoriti ju u pravu vinsku feštu.” - rekao je načelnik Općine Vižinada, Marko Ferenac.

“Drago nam je da se organizira ovakav događaj kojim će se promovirati lokalni vinari, a posebno što je to u čast sv. Martina koji je zaštitinik mladog vina. U Vižinadi stvarno ima jako puno renomiranih vinara koji su poznati u cijeloj regiji i također izvoze. Radit ćemo na tome da sličnih evenata bude više tijekom godine i da Martinja u Vižinadi postane tradicionalna”, rekao je u ime svih vinara Geržinić.

Ne propustite prvu ovakvu feštu u Vižinadi koja je početak jednog dugoročnog projekta, s ciljem da se dani mladoga vina tradicionalno obilježavaju svake godine.

Prodajna mjesta ulaznica: Caffe bar Bumba Vižinada i putem sustava Entrio.hr: https://www.entrio.hr/event/jole-farabutimartinja-vizinada-7064 pozivaju iz Vižinade. 

(iPress)