Dvodnevna hodnja stotinjak pripadnika Hrvatske vojske kojom je simbolički obilježen povratak Hrvatske vojske u Pulu, završila je u srijedu poslijepodne dolaskom pripadnika vojske u pulsku vojarnu "Hrvatski branitelji Istre", koja će u petak biti svečano otvorena. 

Pripadnici Hrvatske vojske su u srijedu započeli hodnju iz Galižane, a po dolasku u Pulu najprije su kod parka Franje Josipa položili vijence kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu i na Središnjem križu na gradskom groblju a zatim su nastavili hodnju do vojarne "Hrvatski branitelji Istre", gdje su svečano dočekani.

 Povratak Hrvatske vojske u Pulu i ustrojavanje Središta za besposadne zrakoplovne sustave od strateškog je značaja za sigurnost i obranu područja Istre, čime se otvara mogućnost zapošljavanja pripadnika Hrvatske vojske s područja Istarske županije, izjavio je novinarima zapovjednik Središta bojnik Zvonimir Mravunac.

 Dodao je kako je iznimno zadovoljan i ponosan na sve pripadnike Središta koji su sudjelovali u hodnji.

 "Ovo je ujedno jedna simbolična zahvala hrvatskim braniteljima koji su dali neizmjeran doprinos u Domovinskom ratu u obrani Domovine", rekao je  bojnik Mravunac.     

  U vojarni u Puli predviđen je razmještaj oko 140 pripadnika Hrvatske vojske, djelatnika novog Središta za besposadne zrakoplovne sustave, zatim Opslužništva vojarne Zapovjedništva za potporu koje će se izmjestiti s dosadašnje lokacije u luci Vargarola te razvojna jezgra 4. pričuvne pješačke pukovnije Hrvatske kopnene vojske. 

(Hina)