Dobra vam noć prijatelji, sjednite tu i zapjevajte svi, bila je pjevajući izražena dobrodošlica članova umaškog mješovitog zbora ‘Korona’ na početku fešte održane povodom proslave 15. godina postojanja i rada mješovitog zbora, gostima koji su ‘napunili’ dvoranu Pučkog otvorenog učilišta.

Uoči početka koncerta na kojem je uz slavljenike, mješovitog zbora ‘Korona’, pod ravnanjem dirigenta Branislava Ostojića, nastupila i klapa ‘Motovun’ te pijanista Andrea Rojnić, predsjednica Udruge zbora ‘Korona’ Jasna Spremić, ‘ispričala’ nam je ukratko povijest postojanja i rada mješovitog pjevačkog zbora tijekom proteklih petnaest godina.

Zbor je osnovan 2004. godine kao udruga u sklopu umaškog POU ‘Ante Babić’ a u proteklih 15. godina ‘kroz’ zbor je pjevajući ‘prošlo’ 80-tak osoba, rekla je Jasna Spremić napomenuvši da u zboru trenutno pjeva 35 do 40 članova od kojih je  petnaestak članova u zboru prisutno više od 10 godina.

O repertoaru zbora Spremić je rekla da ovisi o ‘situaciji’ i događanjima, od partizanskih, istarskih i božićnih pjesama dok za pjevanje zabavnih pjesama, koje bi im vrlo često ‘trebale’ u programu članovi zbora, isključivo amateri, nemaju previše vremena za uvježbavanje.

Tijekom, gotovo dvosatnog sjajnog rođendanskog koncerta zbora ‘Korona’, uz odličan nastup klape ‘Motovun’, zapjevali su i posjetitelji što je dalo poseban sjaj  koncertnom ugođaju u dvorani POU-a.

Rođendanskom koncertu mješovitog pjevačkog zbora ‘Korona’ prisustvovao je, uz nazočnost svojih suradnika, i gradonačelnik Umaga Vili Bassanese koji je po završetku koncerta članovima zbora poklonio rođendansku tortu dok je pročelnik UO za kulturu IŽ Vladimir Torbica uručio članovima zbora koji su više od 10 godina u ‘ekipi’ zbora, brončane diplome. (iPress)