Općina Medulin ove subote, 12. listopada organizira zabavno-humanitarnu manifestaciju 5. Obiteljski dan – Svi za školu!.

Na konferenciji za medije načelnik Općine Medulin Goran Buić, zamjenik načelnika Damir Demarin, pročelnica UO za opće poslove i društvene djelanosti Suzana Racan Stern i savjetnica za društvene djelatnosti Sonja-Barbara Bader, predstavili su bogat program manifestacije 5. Obiteljski dan – Svi za školu!

Načelnik Buić istaknuo je kako i ove godine povodom Dječjeg tjedna Općina Medulin organizira jubilarnu, 5. po redu sportsko-zabavnu manifestaciju Obiteljski dan, koja će se održati ove subote, 12. listopada 2019., na medulinskoj rivi kod Malina na vitar.

Dodao je kako se radi o zaista posebnom i vrijednom događaju, koji iz godine u godinu okuplja sve veći broj posjetitelja svih generacija. Načelnik Buić, dalje je naglasio kako je 5. Obiteljski dan poseban i zbog svog cilja – budući da će se pod sloganom „Svi za školu“- kroz bogatu ponudu hrane, pića te niz zabavnih sadržaja za malene i velike, ponudu kreativnih radova i suvenira koje pripremaju djeca iz OŠ dr. Mate Demarina, kao i udruge s područja općine, prikupljati donacije namijenjene za medulinsku osnovnu školu, konkretno za nabavu peći za keramiku i klupa za opremanje novouređenog dijela škole.

Bogati program poludnevne manifestacije predstavila je Sonja-Barbara Bader, zahvaljujući svim pojedincima, udrugama i klubovima, ustanova i firmama koje su se uključile u realizaciju 5. Obiteljskog dana. Program započinje u 10 sati sportsko-rekreativnim igrama za djecu iz dječjih vrtića u pratnji roditelja i odgajatelja, osnovnoškolce te ekipe odraslih, a pod vodstvom profesorice Đeni Blarežina iz pulske Gimnazije i učenika volontera.

Na istoj će površini kroz dan mališani moći uživati u animaciji i zabavnim sadržajima te EKO programu Zemlje zabave, kreativnim i edukativnim radionicama te društvenim igrama uz odgojiteljice DV Medulina, učiteljice OŠ dr. Mate Demarina Medulin te članove udruga s područja Općine.

Udruga Zelena Istra će od 11 do 13 sati održati prigodan TiDam – TiDaš sajam razmjene igračaka, knjiga, društvenih igara i odjeće. U sajmu mogu sudjelovati i mališani i svi zainteresirani, a sve što ne bude razmijenjeno biti će donirano udrugama koje skrbe o korisnicima slabijeg imovinskog stanja.

Za pravu obiteljsku zabavu, svi će posjetitelji moći uživati u vožnjama turističkim vlakićem zahvaljujući firmi Pronat d.o.o., jahanju i fotografiranju s konjima Rancha Istra Star iz Medulina, na plaži Bijeca, vožnjama mini automobila na jumicar poligonu (na parkiralištu do Malina), ali i vožnjama brodicom po medulinskom portu, zahvaljujući djelatnicima Buža d.o.o. Tko želi moći će si dati izraditi karikaturu, jer na 5. Obiteljski dan dolazi Andrija Grošeta ili pak fotografiju za pamćenje na foto – pointu uz Malin, zahvaljujući udruzi ljubitelja fotografija Format. Plesne točke PS Piruete, DV Medulina, kao i pjesma medulinske Klape Škerac te zbora Zaro i glazba koju će puštati DJ Teddy Lee 5. Obiteljski dan – Svi za školu! za sve će generacije mještana i posjetitelja pretvoriti u pravu rođendansku proslavu!, izvijestili su iz Medulina.

Pročelnica Racan Stern predstavila je bogatu gastro ponudu ovogodišnje jubilarne manifestacije. Kulinarske će ekipe na licu mjesta pripremati zaista bogatu ponudu domaćih, slanih i slatkih specijaliteta, od hot-dogova koje spremaju djelatnice Općine, mega fritaje s gljivama, koju će pripremati općinski pročelnici i ravnateljice vrtića i škole, uz profesionalnog chefa Krunoslava Oreškog, čevapa koje spravljaju općinski DVD-ovci, brodeta članova RSK Mladost Medulin, maneštre za koju je zadužen DV Medulin, kapuza s ombolom i kobasicama kojeg pripremaju članovi udruga Sakramenski, Mutila i Format, a koji će pripremiti i vege salatno-voćni bar, do lovačkog šuga s njokima i fužima kojeg će poslužiti članovi Lovačkog društva Istra.

Za slatke su delicije zadužene ekipe iz Općine, DV Medulina i OŠ dr. Mate Demarina Medulin, a posjetitelji će moći kušati palačinke, američke palačinke s domaćim džemovima i marmeladama te poderane gaće. U ovom zaista bogatom meniju, pročelnica Racan Stern je izdvojila radionicu pripreme domaćih njoki koju će s djecom i svim zainteresiranima održati članice Sindikata umirovljenika Općine Medulin, te ponudu domaćih kolača koje će pripremiti umirovljenice i članovi i članice mjesnih odbora s područja općine Medulin.

U cilju prikupljanja donacija za medulinsku osnovnu školu Općina Medulin priprema bogatu lutriju, u kojoj će svi listići biti dobitni, a moći će se kupiti tijekom manifestacije, kada će se i preuzimati nagrade te će biti organizirana i izvlačenja glavnih nagrada lutrije Obiteljskoga dana. Na istom će se mjestu – upravo na štandu lutrije tijekom Obiteljskog dana moći preuzeti slike, izlicitirane na aukciji umjetničkih slika Udruge MedulinArt koja je u tijeku na Facebook stranici Općine Medulin do petka 11.10.2019. u 21 sat.

Uz zahvalu svima koji sudjeluju u pripremi i realizaciji 5. Obiteljskog dana predstavnici Općine Medulin zahvalili su i svim donatorima, fizičkim i pravnim osobama, koji pomažu donacijama proizvoda i usluga za bogatu lutriju Obiteljskog dana. Nakon nabrojanih svih sadržaja, aktivnosti i ponude ovogodišnje manifestacije, riječima „Dođite svi – svi za školu!“ predstavnici Općine Medulin pozvali su sve mještane i posjetitelje da sa svojim obiteljima dođu u Medulin ove subote, 12. listopada, na zajedničko druženje, marendu, ručak i zabavu uz more i sunce kraj Malina na vitar, pozivaju iz Medulina. (iPress)