Porečka udruga Urbana subkulturna baza (USB) svečano je danas otvorila svoje nove prostorije na adresi Mate Vlašića 39, čime je riješeno pitanje smještaja ove udruge. Financiranje prostora u iznosu od 120 tisuća kuna godišnje u potpunosti snosi Grad Poreč, koji je i odmah pružio pomoć udruzi, nakon što je vlasnik privatnih prostora Allegheny Financials odlučio stari remont zatvoriti i korisnicima otkazati korištenje najviše zbog sigurnosnih razloga.

Tijekom dva mjeseca zajedničke suradnje i potrage za prostorom, prostor veličine 421m²  je pronađen, vrijednim donacijama uređen te je od danas i počeo s radom.

- Od srca se zahvaljujem svima – djeci, roditeljima, plesačima, trenerima, što ćete s nama nastaviti u novom prostoru i na novoj adresi stvarati USB priču koju stvaramo već 13 godina. Na kraju, zahvaljujem se gradonačelniku Poreča Lorisu Peršuriću i Gradu koji prepoznaju našu kvalitetu i koji su nas odlučili podržati. Ovo smo zajednički postigli., rekla je predsjednica Udruge Ivana Domazet.

Gradonačelnik je naglasio kako su s udrugom, odmah po novonastaloj situaciji, krenuli u rješavanje tog izazova. – Porastom broja djece, naši su se prioriteti okrenuli ka izgradnji vrtića, škola i dvorana, svega onoga što je potrebno za kvalitetno odrastanje mladih. Veliki dio toga je i rad ovakvih udruga., rekao je Peršurić dodavši kako su se tijekom pronalaženja rješenja u kuloarima pojavile razne poluinformacije. – Mi u Poreču nismo nikad imali naviku obilježavati polaganja kamena temeljca, već se u Poreču slikamo tek na kraju, jer sve što počnemo trudimo se i dovršiti. Takav je slučaj i s pronalaskom prostora za udrugu USB. Želim vam puno lijepih trenutaka u novim, puno kvalitetnijim i uređenijim prostorima, zaključio je Peršurić.

- Ples me ispunjuje i usrećuje i da nema plesa vjerojatno ne bih imala toliko prijatelja i toliko ljudi koje volim i koji vole mene, rekla je dvanaestogodišnja plesačica Lana Brčić. – Iako mi je bilo teško nakon toliko godina napustiti prostore staroga remonta, veselim se novim druženjima u novim prostorima i zahvaljujem u ime cijele USB obitelji.

Koliko ovo znači ne samo za djecu, već za cijele obitelji potvrdile su i dvije majke – Petra Tončić i Marina Čanić, koje su obje naglasile veliku formativnu ulogu udruge tijekom odrastanja njihove djece.

 –Treneri našu djecu ne uče samo plesati, već ona s njima odrastaju. Oni na njih prenose prave životne vrijednosti, a naša djeca s ponosom predstavljaju boje svoga grada gdje god da idu. Važno je za jednu sredinu imati mlade, zdrave ljude koji će je dalje razvijati. Kad se zajedno udružimo i kada nešto želimo – možemo sve, jer smo zajedno jači., zaključile su majke za početak nove avanture ove porečke udruge koja okuplja čak 280 plesača.

Iz USB-a se zahvaljuju svim donatorima.

(iPress)