Tijekom ovog vikenda u sportskoj dvorani na Žatiki, po treći puta u povijesti a drugi puta u Poreču, održat će se Sport Fest, prvi hrvatski i najveći regionalni sajam sporta i sportske konferencije.

Otvarajući sajam sporta Sport Fest gradonačelnik Poreča Loris Peršurić poželio je dobrodošlicu izrazivši veliko zadovoljstvo da se Sport Fest po drugi puta održava u Poreču, gradu sporta što je, kako je rekao, i logičan slijed budući je Poreč svrstan u vrh Hrvatske po svojoj sportskoj infrastrukturi.

Cilj održavanja Sport Festa je okupiti sportsku industriju ali i povezati sportaše i rekreativce, klubove i saveze.

Nedostatka aktivnost na Sport Festu tijekom predstojećeg vikenda neće biti jer su organizatori pripremili brojne aktivnosti.

Na konferencijama će svoja iskustva i edukativne aktivnosti prisutnima «ispričati» velika sportska imena Hrvatske Željko Mavrović, Igor Blažinčić, Anton Samovojska, Lino Červar, braća Sinković i drugi.

Prvu konferenciju održao je izbornik  hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić ispričavši o 'događanjima' na Svjetskom prvenstvu u Rusiji naglasivši da iako je od trenutka osvajanja srebrnog svjetskog nogometnog odličja prošlo više od godinu dana, emocije, zadovoljstvo i ponos na uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije  su još uvijek prisutni.

Dalić je po završetku svoje konferencije dao autogram brojnim prisutnim sudionicima otvaranja drugog Sport Festa.

Tijekom trodnevnog trajanja sajma sporta bit će predstavljeni brojni sportski sadržaji i inovacje u sportu pa će posjetitelji moći veslati s braćom Sinković ili odmjeriti snagu sa Željkom Mavrovićem.

(iPress)