Ovogodišnjoj plivačkoj fešti Porečki delfin održanoj u porečkoj uvali Peškera, dvadesetu godinu za redom prisustvovalo je, prema informaciji organizatora plivačkog maratona Kluba za daljinsko plivanje Poreč uz asistenciju TZG Poreč i hotelske kompanije Valamar Riviera, 1.300 plivača.

Među brojnim rekreativnim plivaćima koji su plivali, prema osobnoj odluci, dionice od 1,500, 3.000 i 5.000 metara, svoj profesionalni dio odradilo je i 84 plivača i 32 plivačice koji su se natjecali za CRO Cup trofej.

Među plivačicama, stazu od pet kilometra najbrže je, u vremenu 58 minuta, otplivala Vasiliki Kadoglu, članica KDPSR Poreč. Druga je u vremenu 1,03 u ciljnu ravninu uplivala Ivana Primožić iz KPD «Pošk» iz Splita a treća je bila s vremenom 1.05  bila Nina Jokić također članica KPD «Pošk» iz Splita.

U muškoj konkurenciji najbrže je 5 kilometara, u vremenu 57.57 minuta,  preplivao Porečan Jakov Igrec. Na drugo mjesto doplivao je u vremenu 58.52 Đivo Damić a treći je u ciljnu ravninu u vremrenu 58.56 uplivao Petar Matić iz KPD «Pošk» iz Splita.

Priznanja najboljima uručili su gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i  direktor TZG Poreč Nenad Velenik.

(iPress)