Ove srijede 14.08. s početkom u 21 h zbor Zajednice Talijana Vodnjan održati će koncert u crkvi Gospe Karmelske.

Galižanci ovog četvrtka 15.08. spremaju veliku feštu! Dođite i vi na tradicionalnu Feštu od puži i uživajte u bogatom cjelodnevnom programu i zabavi za cijelu obitelj! Program kreće od 08 h uz biciklijadu (10 km) sa startom na Velikom trgu, nastavlja se uz vođeno razgledavanje galižanskih crkvica, fritaju s puževima, izložbu keramike „Tempo di ciotola“ Marie Luise Kumar, utrku na bicikli: tko će sporije – što sporije prijeći 20 m bez doticanja tla, nastup plesnih skupina Društva „Naša djeca“ Vodnjan, Il gioco dei mattoni / Hodanje po ciglama, likovne radionice za djecu, Sv. Misu, izložbu fotografija „Gallesano: tra pensieri e realtà″ by Riccardo Verk, nastup Puhačkog orkestra „Naša sloga“ Babići, utrku vozila na balinjarama „CARIXADA“, penjanje na zamašćeni stup. Od 19:45 kreće prodaja palente sa puževima a od 21 h zagarantirana je dobra zabava uz InBlue Band i veliki koncert grupe Vigor! Uz sve to, u 22 h održati će se podjela nagrada foto natječaja i raznih natjecanja a u 23 h lutrija „Zlatni puž - La cioca d'oro“.

#enjoyperoj glazbeno morska zabava na perojskoj plaži Martulina nastavlja se i ovog tjedna! ABBA Real Tribute Band iz Zrenjanina čine iskusni, akademsko školovani muzičari, koji su se okupili sa zajedničkim ciljem, da današnjoj publici približe hitove nekada veoma popularne grupe. Originalnim nastupom, muzičkim izvođenjem, kostimima i koreografijom, band potpuno dočarava atmosferu i duh koji su vladali sedamdesetima na koncertima ove grupe. Hitovi poput Waterloo, Chiquitita, Dancing Queen, Mamma mia, SOS i mnogi drugi, izvode se na originalan način. Ali prije koncerta koji započinje u 21 h, za čistu perojsku plažu, zabavu i vrijedne nagrade čistimo i trčimo! Riječ je o „ploggingu“ iza čijeg se naziva krije jedan novi skandinavski trend koji brigu o tijelu spaja s brigom o okolišu. Plogging je, dakle, trčanje tijekom kojeg se čisti okoliš. Start utakmice na Martulini je u 19h sati! Onaj tko u sat vremena skupi najviše smeća pobjednik je utrke. Organizatori osiguravaju piće, rukavice i vreće za smeće svim sudionicima, a bogate sponzorske nagrade predviđene su za prva 3 mjesta. Trči se u dvije kategorije: odrasli i djeca do 14 godina.

Ovog četvrtka na Art-kinu „Cineast“ pogledajte film „Lice“, dobitnika Srebrnog medvjeda od strane žirija na berlinskom filmskom festivalu 2018. godine. Film počinje u 21:30 u staroj vodnjanskoj uljari Portarol.

U petak 16.08. u Vodnjanu iza zvonika s početkom u 21 h održati će se literarni natječaj na vodnjanskom dijalektu „Favela'“.

U subotu 17.08. u Galižani možete zaplesati uz „Disco night“. Zabava u Zajednici Talijana Galižana kreće u 21 h!, poručuju iz Vodnjana.

(iPress)