Deveto izdanje jedne od najposjećenijih i najatraktivnijih umaških fešti 'Puntafest' ove je godine više nego ikad oduševila brojne posjetitelje, sugrađane i turiste, koji nisu krili oduševljenje zahvaljujući bogatom programu, raznovrsnoj ukusnoj gastro ponudi te porukci o ekološkoj osviještenosti koju je ona promovirala. Mjesni odbor Punta te brojni građani Punte su u subotu, 3. kolovoza 2019. godine, u parku Humagum, još jednom pokazali kako organizirati uspješnu jedinstvenu feštu za sve ukuse i generacije.

Fešta 100% humanitarnog karaktera u svojem je programu ponudila raznovrsne sadržaje. Tako je i ove godine SRD Olimpik Umag organizirao tradicionalni 'Puntatlon', kombinaciju plivanja na 333 m i trčanja na 3.333 m, na kojem je ove godine sudjelovalo 71 učesnika iz čak 5 zemalja svijeta, i to u pet kategorija. Na samoj fešti, najboljima je pehare i brojne poklone uručio zamjenik gradonačelnika Grada Umaga Ivan Belušić. Tako su pobjednici Puntatlona 2019. godine bili 'Braća Boban' (Ivan i Boban Boban) u muškoj štafeti, 'Albona i Lemi' (Patrizia Golja i Monika Peršić) u ženskoj štafeti, 'Crni Marin i gazela' (Marina Melon i Sabahudin Halilović) u mix štafeti, Rosario Martinez Garcia u ženskoj te Rok Terčelj u muškoj konkurenciji.

Za dobru zabavu bio je zadužen 'Super Cover Band' koji je rasplesao brojnu publiku nudeći joj fantastičan repertoar hrvatske i svjetske glazbe. A, gastro ponuda nije ostavila nikoga gladnog jer posjetitelji nisu mogli odoljeti ukusnoj mineštri od bobića, ribljim specijalitetima te fantastičnom Puntaburgeru.

Kako je 'Puntafest' prva umaška humanitarna 'plastic free' fešta koja je promovirala životne navike bez plastike, ekološku osviještenost te sve snage usmjerila u zdrav i ekološki život zajednice, nadamo se da će ovaj hvalevrijedan projekt biti primjer i ostalim umaškim feštama. Projekt Puntafesta doista je oduševio sve posjetitelje koji su pohvalili ovu jedinstvenu ideju te podržali svaki vid aktivnosti koji za cilj ima stvaranje bolje i zdravije budućnost današnjih i budućih generacija. Ovom se projektu pridružila i slavna umaška umjetnica Slavica Marin koja je u samom parku Humagum održala performans koji se savršeno uklapao u 'plastic free' priču te je svojom originalnošću ponovno zaintrigirala brojnu publiku.

U svakom slučaju, deveto se izdanje 100% humanitarne fešte 'Puntafest' može definirati više nego uspješnom obzirom na rekordni broj posjetitelja koji nisu krili oduševljenje zahvaljujući jedinstvenom bogatom programu prve umaške humanitarne 'plastic free' manifestacije, poručili su iz Umaga.

(iPress/Foto: Grad Umag-Ured grada, Merlo de Graia, Milka Grozdanić)