Iz godine u godinu popis izvođača na Adria Summer Festivalu je sve duži i ozbiljniji, tako je ove godine festival pokazao svoje najbogatije izdanje u tri dana koncerata i druženja s velikim glazbenim zvijezdama pored medulinskog Malina na Rivi. Petu godina za redom festival je dokazao da je zaslužio svoje mjesto na popisu omiljenih ljetnih manifestacija, a potvrdila je to i publika koja je svojom brojnošću pokazala da je ovaj festival njihov omiljeni odabir za dobru zabavu. Više od 11.000 posjetitelja odabralo je prošlog vikenda Adria Summer Festival! U tri večeri na medulinskoj pozornici svoju je energiju i ljubav prema glazbi s brojnom publikom nesebično podijelilo 8 izvođača, domaćih i inozemnih, a odgovor publike nije izostao.

Tako je u četvrtak festival otvoren uz svjetske hitove Dire Straitsa u izvedbi britanskog The Dire Straits Experience, benda koji se okupio oko Chrisa Whitea, jednog od članova originalnog benda. Bend je hrvatska publika već imala prilike čuti u Zagrebu i Opatiji, a ove godine i u Medulinu. U potpunosti su opravdali povjerenje publike koja je prepoznala ove velike glazbenike i došla čuti kako bi danas uživo zvučala izvedba najvećih uspješnica Dire Straitsa. A kao fantastičan uvod u ovu večer odabran je Imset, mladi, energični slovenski bend o kojem će se zasigurno još puno čuti.

Druge večeri medulinskog Adria Summer Festivala pozornicom su vladale domaće snage! Odličnu atmosferu već na početku večeri zajedno s publikom izgradili su velikani hrvatskog rocka, Parni Valjak, a čije je stihove publika pratila u glas od riječi do riječi.

Nakon Parnog Valjka pozornicu je preuzela Severina. I to doslovce preuzela. Energičan nastup i sjajno raspoložena publika rezultirali su s dva sata odlične zabave za sve prisutne. Za lagani uvod u treću večer festivala bili su zaduženi domaći medulinski glazbenici iz benda Sakramenski s kojima je publika na istarskom dijalektu ispratila drugi dan festivala. Posljednja festivalska večer protekla je u znaku popularnih uspješnica nekih od najvećih imena hrvatske estrade. Massimo, Prljavo kazalište i Petar Grašo dijelili su pozornicu te večeri i oduševili brojnu publiku stihovima bezvremenskih hitova koji su već godinama rado pjevani.

Massimo Savić večer je otvorio uz pjesme „1 dan ljubavi“ i „Tišina“, a u publici je zavladala čista suprotnost! Obožavatelji njegova prepoznatljivog osebujnog vokala uglas su pjevali sa svojim idolom te ga pratili kroz listu ispunjenu novim, ali i starijim uspješnicama. Kako je sam Massimo rekao, voli nastupati prvi jer tada je publika na vrhuncu energije i nije pogriješio! Za energičniji nastavak večeri pobrinulo se Prljavo kazalište. Nizali su hit za hitom, prepoznatljivi po svojoj energiji na pozornici i odličnoj vezi s publikom. Korak po korak, Sve je lako kad si mlad, S vremena na vrijeme.. a medulinska publika, sjajno raspoložena za interakciju, ih je pratila iz pjesme u pjesmu slijedeći frontmena i pjevača benda Mladena Bodaleca. Da je Petar Grašo u posljednje vrijeme apsolutni vladar pozornice potvrdilo se na kraju treće večeri festivala kada je unatoč kasnom početku publika strpljivo dočekala da bi ga u naredna dva sata pratila i u dahu otpjevala sve pjesme koje je odlučio izvesti na pozornici pored Malina.

U ulozi voditelja festivala odlično se snašao Mario Petreković čije su najave u pauzama između nastupa bendova bile idealne doze humora, kojima se publika očekivano obradovala i nasmijala i zadržala u dobrom raspoloženju u prijelazima između nastupa. Kao i prijašnja izdanja Adria Summer Festivala, tako će i ovo izdanje, zadržati svoj humanitarni karakter, te će ove godine donacija će biti upućena Osnovnoj školi Dr. Mate Demarina Medulin za nabavku pametne ploče. I ove godine organizatori upućuju zahvalu svim partnerima i pokroviteljima, te posebno Općini Medulin i TZ Općine Medulin kao pokroviteljima koji su prepoznali vrijednost ovakve manifestacije i podržao je u njenim nastojanjima da postane jedno od najuzbudljivijih ljetnih događanja u Istri, stoji u priopćenju.

(iPress)