Ovaj tjedan je u Općini Kanfanar izvršena primopredaja druge faze radova na obnovi i uređenju šumskih puteve, koje je financiralo Ministarstvo poljoprivrede RH iz programa OKFŠ – opće korisnih funkcija šuma. U 2019. godini na području Općine Kanfanar je u dvije faze (program za 2018. i 2019. godinu) obnovljeno 17 šumskih puteva u svim područjima općine u ukupnoj duljini od 33 kilometra, a vrijednost radova je preko 3 milijuna kuna. U prvoj fazi početkom godine obnovljeno je više od 26 kilometara puteva na području Kanfanara, Maružini i Prikodrage, a u drugoj netom završenoj fazi gotovo 7 kilometara na području Kontrade. Radove je putem javnog natječaja izvodilo poduzeće Sanac d.o.o. iz Zagreba.

Primopredaji radova su uz predstavnike izvođača prisustvovali voditelj službe za šumsku infrastrukturu i projekte pri Ministarstvu poljoprivrede Tomislav Meštrović, Viši stručni savjetnik Ministarstva u područnoj jedinici Pula Albin Lampe i načelnik Općine Kanfanar Sandro Jurman. Svi prisutni izrazili su veliko zadovoljstvo realizacijom ovog projekta kao i kvalitetom izvedenih radova.

Načelnik je zahvalio predstavnicima Ministrstva na odličnoj suradnji i naglasio kako je ovo vrlo značajna investicija za Općinu Kanfanar od koje će koristi imati svi stanovnici, ali u slučaju potrebe i vatrogasci te svakako i turisti za pješačenje i vožnje biciklima. Jurman je tom prilikom zahvalio posjednicima šuma te Lovačkom društvu Golub iz Kanfanara koji su Općini pomagali u realizaciji ovog vrijednog projekta. Predstavnici Ministarstva su naglasili su da je u posljednje dvije godine na području Istre uređeno gotovo 50 kilometara šumskih puteva, od čega 33 na području Kanfanara što pokazuje interes, ali i kvalitetnu suradnju koju su imali s Općinom Kanfanar.

Općina Kanfanar je u suradnji s privatnim posjednicima šuma sa svog područja i na novi natječaj prijavila puteve za obnovu u dužini od 25 kilometara te se nada nastavku suradnje s Ministarstvom poljoprivrede na ovom projektu, stoji u priopćenju.

(iPress)