Na fasadi zgrade 'stare škole' u Pomeru jučer  je oslikana, uz pomoć robota, fotografija koja prikazuje dva Pomerca na pedoćeri. Ovim muralom, koji predstavlja svojevrstan pilot-projekt, Općina Medulin započinje priču uređenja svojih naselja, upravo oslikavanjem umjetničkih murala koji spajaju tradicionalne i moderne segmente, na pročeljima zgrada na području općine.

Tijekom oslikavanja organiziran je zabavni događaj za sve mještane, posjetitelje i turiste koji su mogli u stvarnom vremenu promatrati nastajanje murala i uživati u gastro ponudi Hook & Cook-a, glazbi DJ-a Đina i veseloj animaciji voditeljice Nine Žufić.

Pomersku je fasadu u svega nekoliko sati oslikala tvrtka Robots for humanity iz Estonije, a mještani Pomera izuzetno su zadovoljni odabranom fotografijom i atrakcijom koju će ona predstavljati u budućnosti. Tijekom jučerašnjeg događaja, Pomerci su se kroz druženje prisjećali uspomena na koje ih je mural u nastajanju podsjetio, a posjetitelji i turisti su znatiželjno promatrali i nagađali što to robot Albert oslikava. Zabava je trajala i nakon završetka oslikavanja, uz druženje svih prisutnih i prepričavanje anegdota vezanih uz pomersku pedoćeru.

Izradu murala je financirala Općina Medulin, a jučerašnji događaj organizirala je upravo Općina u suradnji sa Mjesnim odborom Pomer i LAGUR-om Istarska batana, izvijestili su iz Medulina.

(iPress)