U porečkom sportsko rekreativnom centru ‘Veli Jože’ otvoreno je vježbalište koje će, u sklopu projekta ‘I ja mogu trenirati’, moći koristiti i osobe s invaliditetom.

Projekt je ‘pokrenuo’, u zajednici s Gradom Porečom, Sportskom zajednicom Grada Poreča i Društvom invalida Poreč, porečki body building klub ‘Veli Jože’.

Otvaranje novog vježbališta u Poreču ostvareno je, uz aktivnost sportskog kluba i partnera na realizaciji natječaja Europskog socijalnog fonda – uključenja kroz sportsku aktivnost djece i mladih u rizik od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju.

Za realizaciju projekta iz EU fonda dodijeljeno je porečkom body building klubu Vedli Jože 1,5 miljuna kuna s kojim sredstvima je ostvaren jedan od najvećih projekata u Istri kojeg je ostvarila sportska organizacija.

Vježbalište je ‘podignuto’ na površini, u porečkom rekreativnom centru Veli Jože, od 400 četvornih metara a na kojem je ‘postavljeno’ 40 sprava za vježbanje.

Novo vježbalište je otvorio, tradicionalnim rezanjem trake usputno i isprobavši nekoliko sprava, Dean Maršić član kluba invalida Poreč.

Otvaranju vježbališta prisustvovao je i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić koji je izrazio zadovoljstvo otvaranjem vježbališta a  po otvaranju ‘isprobao’ je i nekoliko sprava, dožupanica Sandra Čakić Kuhar, predsjednica Društva invalida Poreč Tihana Mikulčić, predsjednik Sportske zajednice Grada Poreča Alfredo Mendiković i predsjednik BBK ‘Veli Jože’, nositelja projekta Dalibor Jakovčić.

U radu teretane će kineziolozi, nutricionisti i fizioterapeut provoditi treninge za osobe s invaliditetom i djecu s poteškoćama u razvoju kako bi im se podigla razina svijesti o važnosti fizičke aktivnosti kao osnove za zdravi način života.

(iPress)