Proslava Dana općine Sv. Petar u Šumi i tradicionalna pučka fešta Petrova održat će se 28. i 29. lipnja. Svečana sjednica općinskog vijeća održat će se u petak 28. lipnja s početkom u 19:30 sati u klaustru samostana. Na svečanoj sjednici dodijelit će se ovogodišnja priznanja općine: grb, plakete i zahvalnice.

Načelnik Mario Bratulić održati će prigodni referat s planovima za razdoblje od 2019. do 2021. godine, a vijećnicima i gostima obratit će se predstavnici državne i županijske vlasti. Tradicionalno će se dodijeliti priznanje za najbolju okućnicu. U petak će se na malonogometnom igralištu u Dolincima održati finale tradicionalnog turnira s zabavnim program uz grupu Replay band. Na turniru sudjeluje dvadeset ekipa iz cijele Istre, a tijekom popodneva održat će se tradicionalni boćarski turnir. Na svečanoj sjednici se očekuje nazočnost predstavnika državne vlasti i gostiju iz Istre i ostalih dijelova Hrvatske.

Na Petrovu 29. lipnja, će se s početkom u 11:00 sati održati svečana sveta misa, a subotnje popodne rezervirano je za jedinstvenu utakmicu: supetarci - zeti.

U večernjim satima očekuje nas zabavan program uz grupu nezaboravnog i velikog hrvatskog pjevača Miroslava Škoru, In blue band, Pazinske mažoretkinje i Folklorno društvo Pazin.

Očekujemo vas na Petrovi!, pozivaju iz Svetog Petra u Šumi. (iPress)