Niskotarifna zrakoplovna tvrtka easyJet danas je započela svoje letenje nove rute u sezoni 2019. iz Amsterdama za Pulu, izvijestili su iz Zračne luke Pula.

Letovi će se odvijati dva puta tjedno, utorkom i nedjeljom, sve do 1. rujna.

Po planu letenja zrakoplov Airbus A320 trebao je sletjeti u 19.40 sati, no stigao je 10 minuta ranije, u 19.30 minuta. U dolasku je na prvom letu bilo 110 putnika, dok je u odlasku bilo 94 putnika.

- U usporedbi sa prometom 2018. godine do jučerašnjeg dana imali smo porast broja putnika od 16 posto, što opravdavamo ponovljenim planom letenja svih postojećih kompanija, a u plan letenja uvrštene su i nove linije Laudamotion za Stuttgart, Volotea za Bordeaux, Jet2.com za Birmingham, easyJet za Amsterdam i Genevu kao i TUI UK za Doncester, kazao je Svemir Radmilo, direktor Zračne luke Pula.

Osim novootvorene linije za Amsterdam, easyJet iz Pule leti prema još deset odredišta.
Do 30. kolovoza u Pariz leti ponedjeljkom, srijedom i petkom te u Milano ponedjeljkom i petkom dok do 31. kolovoza leti u Berlin Schönefeld i Basel utorkom i subotom te u Bristol srijedom i subotom. Istim danima od sutra će pa do kraja kolovoza letjeti i za Ženevu.

Letovi za Berlin Tegel će se odvijati sve do 20. listopada srijedom, petkom i nedjeljom, za Liverpool srijedom i nedjeljom do 13. listopada, London Gatwick ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom, subotom i nedjeljom do 26. listopada te London Southend četvrtkom i nedjeljom do 24. listopada. (iPress)