Nakon prvog ovogodišnjeg toplinskog vala, velikih vrućina i sparine, stiglo je i najavljivano pogoršanje vremena.

Tako je Pulu kasno poslijepodne zahvatio jak pljusak praćen grmljavinom i vjetrom. U kratkom vremenu pala je veća količina kiše koja je donijela malo osvježenja i predah od vrućine.

I dok je kiša još padala, a munje sijevale nebom na zapadu se ukazalo sunce i Puljanima priuštilo uživanje u dvostrukoj dugi.

Tijekom noći moguć je još pokoji pljusak praćen grmljavinom no, već prema jutru na Jadranu se očekuje postupno smirivanje vremena.

Prema prognozi DHMZ-a sutra će u unutrašnjosti biti promjenljivo s povremenom kišom i lokalno izraženijim pljuskovima s grmljavinom. Grmljavinsko nevrijeme s tučom moguće još u noći i ujutro uglavnom u središnjim i istočnim područjima.

Na Jadranu sunčanije, no uz jači razvoj oblaka, moguć je još poneki grmljavinski pljusak. U glavnom suho moglo bi se zadržati na krajnjem jugu.

Vjetar većinom slab, mjestimice umjeren sjeverni. Na Jadranu će zapuhati umjerena bura i sjeverozapadnjak, a na krajnjem će jugu puhati jugo. Najniža jutarnja temperatura od 14 do 19, na moru od 20 do 23, a najviša dnevna od 25 do 31 °C, u gorju malo niža. (iPress)