Obavještavaju se građani da je na području Grada Poreča sukladno važećem Programu mjera zaštite pučanstva od zaraznih bolesti – dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija na području Grada Poreča za 2019. godinu, u planu larvicidni tretman suzbijanja komaraca, koji će trajati 24. lipnja do 5. srpnja  2019. godine. U slučaju neprikladnih vremenskih uvjeta za kvalitetnu provedbu mjera, tretman će se produžiti za odgovarajući broj dana do završetka tretmana.

Tretmanom će biti obuhvaćene sve vode stajačice te sva poznata potencijalna izvorišta larvi komaraca na području Grada Poreča.

Također, obavještavaju se građani da će se području Grada Poreča sukladno važećem Programu mjera i Provedbenom planu, vršiti adulticidni tretman suzbijanja komaraca (špricanje komaraca).

Tretman će se vršiti na području mjesnih odbora Baderna, Žbandaj, Varvari, Nova Vas i Červar Porat i pripadajućih okolnih naselja dana 26. lipnja 2019. u kasnim večernjim satima, odnosno 27. lipnja 2019. godine u ranim jutarnjim satima. Dana 27. lipnja 2019. godine u kasnim večernjim satima, odnosno 28. lipnja 2019. godine u ranim  jutarnjim satima, tretman će se provesti na području MO Fuškulin i pripadajućih naselja, a tretman mjesnih odbora u sastavu grada Poreča (područje samoga grada i gradskih stancija) izvršiti će se u razdoblju od 27. do 29.lipnja 2019. godine u ranim jutarnjim satima. U slučaju neprikladnih vremenskih uvjeta za kvalitetnu provedbu mjera, tretman će se produžiti za odgovarajući broj dana do konačnog kompletiranja tretmana.

Insekticidna sredstva koje se koriste prilikom dezinsekcije u samom okolišu ne zaostaju jer su biorazgradiva.

Svi tretmani provodit će se u kasnim večernjim i ranim jutarnjim satima te iz tog razloga upozoravamo građane sa respiratornim smetnjama da u navedeno vrijeme ostanu u zatvorenim prostorima.

Također, umoljavaju se pčelari da spreme pčele u košnice za vrijeme tretiranja komaraca.

Mjere će provoditi djelatnici Zajednice izvoditelja: Obrt “Eko servis Matić“, Lovrin 80/h, 52000 Pazin i “Sanitacija Osijek“ d.d. Jarak 3, 31 208 Petrijevci, s kojima Grad Poreč ima sklopljen važeći Ugovor o Provođenju mjera obvezatne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije.

Za eventualne informacije glede dinamike provedbe, kontaktirati provoditelja mjera na tel. 052 624 571, GSM 091 621 11 90, javljaju z Poreča.

(iPress)