Blagdan, koji se slavi prvog četvrtka poslije nedjelje Presvetog Trojstva, deveti četvrtak nakon Uskrsa je blagdan s kojim Katolička crkva slavi euharistiju na Veliki četvrtak.

Porečki i Pulski ordinarij, mons. Dr. Dražen Kutleša vodio je svečano koncelebrirano misno slavlje u porečkoj  katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije u nazočnosti brojnih Porečana i gostiju a kojemu je prisustvovao i porečki gradonačelnik Loris Peršurić, dogradonačelnik Elio Štifanić i nekoliko gradskih vijećnika.

Nakon mise održana je Tijelovska procesija ulicom Sv. Eleuterije, ulicom Decumanus do Trga slobode gdje je ispred crkve Gospe od Anđela održan svečani blagoslov po kojem su se u miru razišli sudionici završne svečanosti na središnjem porečkom trgu.

Procesija, ove godine u odnosu na dosadašnja slavlja koja su se održavala u obje porečke crkve, posebno svečano pripremljena, obišla je četiri točke u Poreču uz prigodne tekstove na kojima je porečko pulski biskup Kutleša blagoslovio njihove nositelje, svetu Mariju Tereziju, Blaženog Francesca Bonifacia, Blaženog Alojzija Stepinca i Blaženog Miroslava Bulešića.

(iPress)