U tradicionalnom posjetu Gradu Vodnjanu proteklih su dana boravili učenici sedmih razreda Osnovne škole „Stojan Novaković“ iz Blaca (Srbija) koji su proveli ljetovanje u Vodnjanu u sklopu povelje o bratimljenju između Grada Vodnjana i Opštine Blace.

Sveukupno 33 učenika i 4 nastavnika osnovne škole iz Blaca sudjelovalo je u šestodnevnom programu organiziranom od strane Grada Vodnjana i Osnovne škole.  Učenici su tijekom boravka u Vodnjanu sudjelovali u raznim društvenim i sportskim aktivnostima zajedno sa svojim domaćinima i prijateljima iz Osnovne škole. Tom je prigodom za njih organiziran i poseban program na gradskoj plaži u Barbarigi gdje su učenici bili smješteni tijekom svoga boravka. Sa učenicima i učiteljima iz Blaca susreo se i vodnjanski gradonačelnik Klaudio Vitasović koji im je zaželio sve najbolje u njihovom školovanju te ih darovao prigodnim poklonima za trajnu uspomenu na njihov boravak u Vodnjanu. 

Ovo je već peta generacija osnovnoškolaca koja je sudjelovala u tradicionalnoj razmjeni učenika između Vodnjana i Blaca nakon što su tijekom proteklih zimskih praznika Vodnjanski osnovnoškolci boravili u Blacu gdje su uživali u zimskim radostima. Upravo su ovakve razmjene učenika izuzetna prilika za stvaranje novih prijateljstava, upoznavanje kulture i tradicije drugih sredina te odgoj djece u znaku prijateljstva i njegovanja međuljudskih odnosa, izvijestili su iz Vodnjana.

(iPress)