S ciljem promocije sporta i zdravog života petnaest sportskih klubova i udruga koji djeluju na području Općine Fažana i OŠ Fažana jučer poslijepodne predstavile su svoje klubove i aktivnosti. Festival su, u povodu Dana općine, otvorili načelnik Radomir Korać i direktorica Turističke Zajednice Melita Peroković. Na Trgu Sv.Kuzme i Damjana svoje vještine demonstrirali su KK Amfore i Taekwondo klub Istra-Fažana a potom su se svi preselili na sportske terene kod škole.

Fažana sport festival  bio je prilika da se mještanima i gostima predstave brojni sportovi kojima se tijekom cijele godine bave mali i veliki Fažanci: teakwondo, karate, kickboxing, nordijsko hodanje, sportski ribolov, jedrenje, nogomet, odbojka, stolni tenis, boćanje, košarka, golf, skate i biciklizam.

Fažana je i općina sporta te nastojimo što više i mladih i starih motivirati za bavljenje nekom od sportskih aktivnosti za što se, kroz udruge i klubove, izdvaja 1,4 milijuna kuna. 

U programu Fažana Sport Festivala  sudjelovali su članovi Taekwando klub Istra-Fažana, Karate klub Amfora, Fažana, Klub nordijskog hodanja, PŠRD Sardela i JK Brioni Fažana, NK Mladost, NK Valbandon, Odbojkaški klub Fažana, Stolni tenis Fažana, Boćarski klub, Košarkaški klub, Golf klub, Muška odbojka i Skate klub A. Šenoa.

Nakon sportskog dijela za sve sudionike i posjetitelje priređena je fešta uz sardele i glazbu Dua Remi.(iPress)