Danas je otvoren 18. Olimpijski festival dječjih vrtića u Vodnjanu. Pred brojnom publikom, zamjenik gradonačelnika Grada Vodnjana Enea Codacci zaželio je svim sudionicima ugodan boravak u Vodnjanu uz sportsko druženje i nezaboravne doživljaje koji će ih još dugo sjećati na ovaj predivan dan.

- Pozdravljam vas u ime Grada draga djeco, pozdravljam i sve roditelje, odgajateljice i volontere koji su danas prisutni na ovoj važnoj manifestaciji. Kroz sport, zajedništvo i druženje možemo svi zajedno stvarati svakim danom sve bolju zajednicu i zato je bitno da se vi, draga djeco, što više družite prvenstveno kroz sportske aktivnosti. Uživajte u igri i veselite se, zaključio je Codacci i službeno otvorio 18. Olimpijski festival dječjih vrtića u Vodnjanu.

Službeni program počeo je prigodnim mimohodom ekipa i podizanjem olimpijske zastave.

Na Festivalu su nastupila djeca vrtićke dobi i to ukupno 8 ekipa iz 7 vrtića te više od dvjestotinjak djece iz slijedeći vrtića:

  1. BALONČIĆ - SVETVINČENAT
  2. DADO – ŠTINJAN
  3. MORE - VALBANDON
  4. PE-GA VODNJAN
  5. SUNCE – FAŽANA
  6. VRTULJAK - MARČANA
  7. ZVONČICA - VODNJAN
  8. PETAR PAN – VODNJAN

Natjecatelji su nastupili u slijedećim sportskim kategorijama: mali nogomet, trčanje 50m, skok u dalj s mjesta, bacanje tenis loptice, štafeta 4x25m.

Organizatori ovogodišnje Olimpijade su Dječji vrtić Petar Pan i Sportska zajednica Grada Vodnjana uz podršku velikog broja roditelja, odgojiteljica, volontera i sudaca te pokrovitelja Grada Vodnjana i Hrvatskom olimpijskog odbora.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Petar Pan Vodnjan Daniela Vitasović-Uršić pozdravila je sve prisutne te pozvala djecu da uživaju u njihovom sportskom danu.

Nakon završetka natjecanja predsjednik Sportske zajednice Grada Vodnjana Elvis Marić nagradio je pobjednike prigodnim medaljama.

(iPress)