U Istri je noćas i danas pala nova kiša. Slično se očekuje i u nastavku dana te noćas uz mogućnost grmljavinskih pljuskova. U gorju se ponegdje očekuje susnježica ili snijeg. Vjetar na kopnu umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni, u zapadnim područjima povremeno s olujnim udarima tijekom noći i jutra poharao je Zagreb i okolicu.

Na većem dijelu Jadrana i u unutrašnjosti Dalmacije puše jaka i olujna, podno Velebita i orkanska bura, a na jugu Dalmacije umjereno do jako jugo. Najviša dnevna temperatura zraka u većem dijelu unutrašnjosti od 5 do 10, a na istoku i Jadranu uglavnom od 11 do 16 °C.

Pretežno oblačno, mjestimice s kišom, a u višem gorju snijegom biti će i u utorak. Oborina lokalno može biti obilna. Na kopnu će puhati umjeren, u prvom dijelu dana i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar s olujnim udarima, a na Jadranu jaka i mjestimice olujna bura. Najniža temperatura zraka u većem dijelu unutrašnjosti od 1 do 6, na istoku do 9, a na Jadranu od 8 do 12°C. Najviša dnevna u većini krajeva između 7 i 12, a u Dalmaciji do 17 °C.

Pogledajte kako je danas izgledala nabujala rijeka Mirna na ušću kod Antenala. (iPress)