Fešta je bila pripremljena za sve gušte. Tradicionalno, prvi svibanj, međunarodni praznik rada, u Poreču je proslavljen na Gradskom kupalištu. Uz veliki izbor ića i pića, dobar izbor jela s roštilja, uz ćevape i  rebrica, kiselog kupusa s kobasicama, dagnji, nešto manje od tisuću porcija graha koje su besplatno podijelili Porečanima i njihovim gostima gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i predsjednik Gradskog vijeća Adriano Jakus, stvorilo se odlično raspoloženje među brojnim posjetiteljima.

U prijepodnevnim satima prvosvibanjsku feštu na Gradskom kupalištu, uz prvosvibanjsku čestitku koju je svojim sugrađanima i gostima uputio gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, otvorio je nastupom orkestar mladih Porečkih delfina a odličnom svirkom, uz koju su i rasplesali posjetitelje, nastavili su porečki Baredinosaurusi.

U sklopu porečke prvosvibanjske fešte održan je turnir u boćanju i pljočkanju a «kartaši» su svoje «snage» odmjerili u  trešeti i briškuli.

U prilog odličnom raspoloženju na porečkoj prvosvibanjskoj fešti, tijekom cijelog dana išlo je lijepo, s puno sunca, toplo vrijeme. Poslijepodnevne sate prvosvibanjske fešte na porečkom Gradskom kupalištu svojim nastupom ispunio je Sergio Pavat i Orchestra Istriana te Teddy Lion band i Funbox Band. Zavjesa na sceni ovogodišnje prvosvibanjske fešte, tradicionalno održane na porečkom Gradskom kupalištu, spuštena je večernjim satima.

(iPress)