Pince, pisanice, šunka, bakalar i puno veselja, smijeha i dobre volje ovih dana se moglo pronaći u Fažani. 

Fažanska Župa, Općina Fažana i Turistička zajednica organizirali su za sve mještane i brojne goste višednevni uskršnji program.

Na rivi i Trgu Sv. Kuzme i Damjana organizirane su i gastro te krativne radionice, potraga za uskršnjim jajima ali i tradicionalno pičenje jaja.

U Multimedijalnom centru Općine Fažana u petak se otvarila izložbe ručnih radova sudionica Kreativnih radionica SUH-a i izložba razglednica na temu Uskrsa iz kolekcije Giancarla Moscarde u organizaciji Filatelističkog društva Amfora.

Nakon nedjeljnih uskrsnih misa TZ Fažane otvorila je u središtu mjesta izložbu velikih pisanica i ostalih simbola Uskrsa.

Općina je na rivi u nedjelju za svih pripremila uskrsni doručak uz šunku, jaja i piće.

U ponedjeljak, nakon uskrsne mise u 10 sati, doručak za mještane i posjetitelje je priredila TZ sa Župom sv. Kuzme i Damjana u suradnji s mjesnim ugostiteljima. Gastronomske radionice izrade pinci i povetica po starinski održavaju se danas od 16 sati.

Nastupat će KUD Ulika, a djeca i odrasli moći će se okušati u turniru u pičenju jaja, kao i u drugim tradicionalnim uskrsnim igrama, poput potrage za uskrsnim jajima. (iPress)