Više od 10.000 gostiju, smještenih u dvadesetak otvorenih porečkih hotela i privatnom smještaju, prema riječima direktora Turističke zajednice Poreča Nenada Velenika, tijekom blagdana Uskrsa boravi u Poreču.

Kako naglašava Velenik, najbrojniji su gosti s njemačkog, austrijskog, slovenskog i hrvatskog tržišta a prema uočenom na prometnicama i brojnim porečkim parkiralištima, veliki broj automobila s talijanskim registarskim oznakama 'govori' da tijekom blagdana Uskrsa u Poreču boravi i veliki broj Talijana.

Središnje druženje Porečana i brojnih gostiju povodom najvećeg kršćanskog blagdana, u organizaciji Turističke zajednice Poreča, i uz asistenciju novigradske tvrtke Pelagius, održano je na središnjem porečkom Trgu slobode, gdje je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić u ulozi glavnog kuhara, uz sjajnu glazbenu podršku Big banda iz Pule, uz čiju su glazbu posjetitelji i zaplesali, svojim sugrađanima i gostima besplatno podijelio 350 porcija palente s šugom od kalamara. Porečani i njihovi gosti mogli su uz besplatnu čašu vina uzeti i pisanicu.

U porečkoj katedrali, poznatoj Eufrazijevoj bazilici, koja je bila pretijesna za sve koji su htjeli biti prisutni održavanju svečanosti, održana je misa povodom svetkovine Uskrsa.

Porečko pulski biskup, mons. Dražen Kutleša odaslao je poruku vjernicima naglasivši da je Isusovo uskrsnuće najznačajniji događaj u povijesti čovječanstva. Smrt je uništena. Isus svakome koji ga vjerom prihvaća i slijedi, daje sigurnost života vječnog i garanciju da će i njegov grob, poput Isusovog, biti otvoren i ostati prazan. Isus daje garanciju da će na životnom putu biti s onima koji žele  njegov život i dati mu snage za nošenje životnog križa po kome se dolazi uskrsnuću, poruka je vjernicima biskupa Kutleše uz čestitku svim vjernicima i ljudima dobre volje, sretan i blagoslovljen Uskrs uz obilje Božjeg blagoslova i mira.

(iPress)