Uskrs je pred vratima. U Umagu je sve spremno za ovaj poseban period u godini. U nedjelju, 21. travnja od 10 do-12 sati, nakon Svetih misa, dođite na Trg slobode gdje će Turistička zajednica grada Umaga počastiti građane blagoslovljenim pincama i vinom.

Proslava Uskrsa nastavlja se i dan kasnije, u ponedjeljak 22. travnja, u Mjesnom odboru Seget, i to od ranih jutarnjih sati. Uz Svetu misu i sportske susrete, vrijedne domaćice će pripremiti tradicionalne kolače te sudjelovati u tradicionalnom izboru najbolje slastice.

Proslava će se nastaviti u Svetom Pelegrinu, gdje će ZT „Fulvio Tomizza“ Umag prirediti tradicionalni Uskrsni piknik, uz zabavu i bogatu gastro ponudu za sve!

Turistička zajednica grada Umaga u organizaciji sa Gradom Umagom i Festum Umag i ove godine na Trgu slobode organizira uskršnju čestitku i dobrodošlicu  gostima.

Od 9,45 sati, nakon Svete mise na talijanskom jeziku u Župnoj crkvi Umag i blagoslova pisanica i pinca, sugrađanima i gostima Umaga na Trgu slobode podijelit će se uskrsne slastice.

Nakon Svete Misa na hrvatskom jeziku u 11 sati u 12 nas očekuje kratki program župnog zbora na Trgu slobode.

Sretan Uskrs svima!