U Vižinadi sve je spremno za tradicionalnu proslavu Uskrsa, a mjesto je zahvaljujući i vatrogascima DVD-a dobilo i velike pisanice.

Nakon što su prethodnih dana u sklopu projekta Općina prijatelj djece na radionici 'Piturivanje jaja' marljivo ukrašavali pisanice sada ih napokon mogu vidjeti u parku kod Zajednice Talijana i kod spomenika.

Radionicu su vodile za vrtićku grupu odgojiteljice Nives Jurman i Tatjana Lončarić, a za školsku grupu Dragana Mađarac Arman i Martina Dobrilović.

Povodom obilježavanja dana kada je u promet puštena Parenzana, 1. travnja 1902. godine, Biciklistički klub Parenzana i TZ Vižinada u ponedjeljak 22. travnja 2019. godine organiziraju MTB rekreativnu biciklijadu.

Biciklijada je duga 30 km, voziti će se poljskim i šumskim putevima okolicom Vižinade, uz naravno neizostavnu Parenzanu. Na otprilike pola puta biti će pauza s okrjepom, a za sve sudionike će biti organiziran ručak.

Prijave započinju u 8 sati u Vižinadi ispred Doma kulture, a start je predviđen u 10 sati. Predviđeno trajanje ture je oko 4 sata s pauzama i okrjepom.

Svi sudionici plaćaju kotizaciju u visini od 50 kuna koja uključuje vođenje ture, okrjepu za vrijeme ture i ručak nakon ture. Djeca do 15 godina moraju biti u pratnji roditelja ili staratelja i oslobođeni su plaćanja kotizacije.

(iPress)