Fažanska Župa, Općina Fažana i Turistička zajednica organiziraju višednevni uskršnji program kako bi i mještani i njihovi gosti mogli uživati u uskrsnim blagdanima u Fažani. Neizostavnu pincu, kuhanu šunku, mladi luk  i druge proljetne delicije možete probati na Trgu Sv. Kuzme i Damjana i na rivi. Organizirane su i gastro te krativne radionice, potraga za uskršnjim jajima ali i tradicionalno pičenje jaja.

Na Veliki petak od 10 sati Općina fažana na rivi priprema marendu za mještane i goste uz neizostavni bakalar, fritule i piće. U Multimedijalnom centru Općine Fažana u petak se otvaraju izložbe ručnih radova sudionica Kreativnih radionica SUH-a, kao i kartofilska izložba razglednica na temu Uskrsa iz kolekcije Giancarla Moscarde u organizaciji Filatelističkog društva Amfora.

Subotnje bdijenje i blagoslov hrane održat će se u župnoj crkvi sv. Kuzme i Damjana s početkom u 21 sat, a nakon nedjeljnih uskrsnih misa, koje počinju u 8.30 i u 10 sati, TZ Fažane otvorit će u središtu Fažane izložbu velikih pisanica i ostalih simbola Uskrsa.

Općina na rivi u nedjelju, od 10 sati za svih priprema uskrsni doručak uz šunku, jaja i piće.

U ponedjeljak, nakon uskrsne mise u 10 sati, TZ sa Župom sv. Kuzme i Damjana organizira doručak za mještane i posjetitelje u suradnji s mjesnim ugostiteljima, a u 16 sati kreću gastronomske radionice izrade pinci i povetica po starinski. Održat će se popodne i kreativne radionice izrade uskrsnih ukrasa, nastupat će KUD Ulika, a djeca i odrasli moći će se okušati u turniru u pičenju jaja, kao i u drugim tradicionalnim uskrsnim igrama, poput potrage za uskrsnim jajima.

Uskrsnim blagdanima počinje i bogati program Fažanskog kulturnog ljeta u organizaciji Turističke zajednice Fažana, a koji će kroz 40 glavnih manifestacija i nizom popratnih sadržaja i priredbi odvijati sve do kraja rujna.

Proslavu Uskrsa i početak turističke sezone najavili su na konferenciji za novinare predsjednik TZ-a i načelnik Radomir Korać te direktorica TZ-a Melita Peroković. I ove godine očekuju uspješnu turističku sezonu i oko milijun noćenja.

Načelnik Korać pozvao je svih u Fažanu i zaželio da se ugodno osjećaju u njihovom malom, ali sve ljepšem mjestu. (iPress)