Proteklih mjeseci na zapadnoj obali Istre ni 'z' od zime. Temperature zraka podsjećale su više na proljetne dane a oni najpesimističnji, kada je u pitanju vrijeme, 'upozoravali' su, vratit će se niske temperature na proljeće.

Međutim drugog dana ovogodišnjeg proljeća, od pesimizma i bojazni o mogućoj hladnoći tijekom proljetnih, barem prvih kalendarski proljetnih dana, ništa.

Dapače, izuzetno je proteklih dana vruće, najčešće na nebu od oblaka ni 'O'. Sunce peče. Temperature, prema 'izjavama' meteo prognostičara, su oko 20-tak stupnjeva Celzija. Međutim na suncu, na brisanom prostoru, bez 'utjecaja' hladovine, temperature su i više od 25 stupnjeva Celzija.

Stoga i ne čudi da su, istina oni hrabriji, otvorili u porečkoj Zelenoj laguni ovoljetnu sezonu kupanja iako temperatura mora, kako informiraju prognostičari, uz zapadnu obalu Istre, iznosi od 11 do 13 stupnjeva Celzija. O guštima ne treba ni raspravljati, tko voli, nek izvoli, otvoriti svoju sezonu kupanja. Oni koji ne guštaju kupanje u hladnom moru našli su si druge sadržaje, bicikliranje, čavrljanje uz more ili pak guštanje na terasama restorana.

 (iPress)