Završeni su radovi na sanaciji sportskog igrališta Srednje škole Mate Balote u Poreču. Na igralištu površine 924 metra kvadratna (42x22metra), u sklopu radova skinut je postojeći sloj derutnog asfaltnog pokrova, izvršena sanacija podloge, te postavljen novi asfalt. Izvođač radova bilo je poduzeće Đusto d.o.o., Poreč, za ukupan iznos od 200 tisuća kuna bez PDV-a, a radove je financirao Grad Poreč.

Kako doznajemo od ravnatelja škole Krešimira Bronića, nakon završetka radova učenici i profesori Srednje škole Mate Balote isplanirali su kraj igrališta urediti Dnevni boravak na otvorenom. Za tu svrhu prikupljaju stare automobilske gume koje namjeravaju pretvoriti u stolove i stolice, te osmisliti na otvorenom mjesto na kojem će učenici provoditi slobodno vrijeme između satova. U ugodnom ambijentu na otvorenom slobodno vrijeme mogu iskoristiti za učenje i druženje, a uz novo uređeno igralište naći će se i košarkaške lopte za rekreaciju.

Inače, Srednja škola Mate Balote bila je prva u Istri koja je prije godinu i pol otvorila srednjoškolski Dnevni boravak. Tada je uz organizaciju i pomoć ravnatelja Krešimira Bronića, te profesora, učenika i vanjskih suradnika u zgradi škole uređena prostorija namijenjena prvenstvo učenicima koji pauze između sati mogu povoditi u ovoj prostoriji, ugodno uređenoj i opremljenoj kaučima, stolovima i stolicama. U ovom su prostoru između ostalih, na zanimljiv način tijekom lanjskog Dana otvorenih vrata škole, osmašima i svim zainteresiranim pokazali što sve njihova škola nudi.

S obzirom da se inicijativa Dnevnog boravka pokazala uspješnom i dobro prihvaćenom, isto planiraju ostvariti i na otvorenom, u dvorištu škole.

 (iPress)