Najstariji teniski turnir u Hrvatskoj, Istarska rivijera, doživio je svoje 47. izdanje koje će se održati u tri turnira. Nakon Poreča Istarska rivijera igrat će se još u Rovinju i Opatiji koji ‘nose’ nagradni fond od 15.000 dolara po turniru.

Nakon kvalifikacija, koje su u Poreču počele prošlog tjedna, u utorak je na teniskim terenima hotela Pical počeo glavni turnir.

Iz godine u godinu ITF World Tour Tenis ‘traži’ nova pravila no mi se prilagođavamo njima pa Istarska rivijera koja se igra početkom natjecateljske teniske godine ima puno interesenata među mladim tenisačima za nastup koji traže priliku za plasman, rekao nam je Branimir Horvat direktor turnira koji već 25 godina vodi Istarsku rivijeru. Na turniru nema zvučnih teniskih imena no s godinama oni natjecateljski napreduju kao primjerice Mađar Laslo Djere koji je osvojio prije dvije godine turnir u Opatiji i koji ga je doveo do 32 mjesta na rang listi tenisača.

Na prigodnom otvaranju ovogodišnje Istarske rivijere održane u teniskom centru Pical direktor turnira Horvat, koji je u prvim koracima svoje igračke karijere također nastupao na Istarskoj rivijeri, rekao je da na turniru nastupa mnogo mladih talentiranih igraća koji će imati priliku dokazati se u svjetskom tenisu a među njima su i mladi tenisači ih Hrvatske koji idu tragom Ivaniševića, Ljubičića, Prpća koji su na Istarskoj rivijeri igrali uz Mustera, Krajiceka, Beckera.

Zadovoljstvo tradicijom Istarske rivijere na teniskim terenima Poreča izrazio je i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić koji je naglasio da je Poreč prepoznat kao grad sporta s vrhunskom sportskom infrastrukturom pa ne iznenađuje da Istarska rivijera sa svojim uvjetima za natjecanje privlači mlade tenisače koji tek grade svoju tenisku karijeru.

Grad smo sporta i imamo komparativne prednosti u odnosu na druge destinacije u okruženju, rekao je direktor TZ Poreč Nenad Velenik. Istarska rivijera doprinosi promociji destinacije u dijelu godine kada more i sunce nisu glavni motiv za dolazak u Poreč stoga upućujem i zahvalu organizatoru turnira koji već niz godina dovodi u Poreč mlade tenisače iz svijeta pa želim još puno Istarskih rivijera odigranih u Poreču, rekao je Velenik.

Pomažemo i sponzorski podržavamo brojne sportske manifestacije a među njima i teniski turnir Istarska rivijera koji je postao institucija među sportskim događanjima u regiji, rekao je direktor hotela Pical, Karlo Paliska, koji u Poreču posluje u sklopu hotelske kompanije Valamar Riviera, naglasivši kako kompanija podržava sportske manifestacije u sklopu svog programa ‘Volimo sport’ jednog od devet programa u poslovanju kompanije.

Otvaranju prvog glavnog turnira, u sklopu ovogodišnjeg izdanja Istarske rivijere u Poreču, prisustvovao je Kamilo Keretić nekadašnji Davis Cup i ATP igrač, sudionik Wimbeldona, Roland Garrosa, Monte Carla…

(iPress)