Grad Vodnjan je raspisao Javni natječaj za davanje poslovnih prostora u zakup pod posebnim uvjetima u starogradskoj jezgri na području Grada.  Natječaj se provodi u svrhu  poticanja razvoja poduzetništva na području Grada po programu „VODNJAN PROENT“.

Cilj je da se davanjem poslovnih prostora u zakup ožive starogradske jezgre na području Grada te da se pomogne poduzetnicima da lakše dođu do svog poslovnog prostora. Pravo sudjelovanja na natječaju imaju pravne i fizičke osobe, a svaki ponuditelj može podnijeti zahtjev za jedan poslovni prostor. Rok zakupa je 20 godina, a prvih pet godina zakupac će biti oslobođen od plaćanja zakupnine. Budući zakupac se obvezuje u poslovnom prostoru obavljati svoju djelatnost najmanje 10 godina, u suprotnom je dužan podmiriti iznos za koji je bio oslobođen plaćanja najma.

Najpovoljniji ponuditelj po provedenom natječaju u roku od 6 mjeseci mora staviti u upotrebu poslovni prostor uz obaveznu obnovu fasade i vanjske stolarije, te prijaviti svoje prebivalište/sjedište na području Grada. Ulaganja u (pre)uređenje prostora kompenzirat će se do najviše 50% ugovorene zakupnine, a mogu se priznati u najvišem iznosu za 10 godina zakupnine. Sva ulaganja u zakupljeni prostor, pa bili i nužna, bez pisane suglasnosti gradske uprave neće se priznavati.

„Nakon što uspješno provodimo program „VODYOUNG“ – program poticanja stambenog zbrinjavanja za mlade na području Grada Vodnjana, ovim se Natječajem po programu „VODNJAN PROENT“ provodi još jedna poticajna mjera koja ima za cilj razvoj poduzetništva i uređenja starogradske jezgre u Gradu Vodnjanu, a sve kako bi Grad pomogao poduzetnicima i istima postao partner u razvoju i obavljanju gospodarskih djelatnosti. Grad je osmislio ovaj program iz razloga što su gospodarska kriza i novi trendovi doveli male poduzetnike do poslovnih poteškoća. Svjesni navedenih činjenica, te potaknuti željom da starogradska jezgra opet bude centar događanja i razvoja gospodarstva na našem području, Grad Vodnjan daje u zakup poslovne prostore pod posebnim uvjetima“ naglasio je gradonačelnik Grada Vodnjana Klaudio Vitasović te je pozvao sve zainteresirane da se prijave na navedeni natječaj.

Sve obavijesti glede poslovnih prostora izloženih na natječaju zainteresirani ponuditelji mogu  dobiti u Upravnom odjelu za gospodarstvo i EU projekte Grada Vodnjana  u Vodnjanu, Trgovačka 2/2 kat ili na telefon broj 512-457, 512-453.

Kompletan tekst natječaja s popisom dokumentacije koju su natjecatelji dužni priložiti nalazi se na oglasnoj ploči Grada Vodnjan, Trgovačka 2, Vodnjan i na internet stranici www.vodnjan.hr.

Rok za dostavu ponuda je 8 (osam) dana od dana objave, te počinje teći 12.03.2019. do  19.03.2019. godine.

Poslovni prostori mogu se pogledati dana 13., 14. i 15. ožujka 2019. godine od 09,00 do 12,00 sati, uz prethodnu najavu.

Javno otvaranje ponuda održat će se dana 25. ožujka 2019. godine u 9,30 sati u prostorijama Grada Vodnjana, Trgovačka 2 / I kat, stoji u priopćenju.

(iPress)