Na startu 156 kilometara trase 17. biciklističkog Trofeja Poreč u Zelenoj laguni i ispred hotela Parentium okupilo se 176 biciklista iz 29 europskih biciklističkih ekipa. Najbrže, nakon odrađenih sedam krugova, od starta do Varvara, Vranića i Tara, u vremenu 3:18:55 sati s ciljnom ravninom u Taru prvi je prošao Fabian Lienhard, član Švicarskog nacionalnog biciklističkog tima. U vremenu pobjednika ciljnu ravninu u Taru prošao je drugoplasirani Patrick Gamper član Tirol KTM Cyclig Teama i Florian Stork član njemačkog Development Team Sunwerb.

Sa zakašnjenjem od 55 desetinki za pobjednikom, ciljnu ravninu prošlo je 40 biciklista među kojim je su bili i Antonio Barać  i Viktor Potočki članovi BK Meridiana Kamen Team, kluba iz Pazina koji je i organizator ovogodišnjeg 17. Trofeja Poreč.

Utrka, koja bila izuzetno brza s tempom od 43,7 kilometara na sat prošla je, prema dostupnim informacijama, bez ozljeda biciklista i u odličnoj organizaciji sigurnosti biciklista zahvaljujući djelatnicima PP Poreč. Utrku nije završilo petnaest biciklista a  pehar pobjedniku Trofeja Poreč uručio je direktor utrke Ivica Gržinić.

(iPress)