Sunčano subotnje jutro SDP Pule i Istre, uz prisustvo predsjednika SDP-ovog savjeta za zdravstvo, doktora Saše Sriće, proveo je na pulskoj tržnici provođenjem akcije ''Prevencijom do zdravlja''. Tom prigodom SDP je zainteresiranim građanima osigurao mogućnost mjerenja šećera u krvi i krvnog tlaka.

Drago nam je što možemo konstatirati kako je u nešto više od dva sata trajanja akcije obrađeno više od 150 ljudi. Ovako veliki odaziv pokazuje kako su stanovnici Pule i Istre svjesni važnosti preventivnih pregleda kako bi se spriječili puno ozbiljniji zdravstveni problemi.

Na sva pitanja građana strpljivo je odgovarao doktor Saša Srića te iskazao veliko zadovoljstvo ovako velikim odazivom na SDP-ovu akciju. U razgovoru s građanima istaknuo je kako SDP kao socijaldemokratska stranka primarno mora brinuti za održivost solidarnog zdravstvenog sustava, zaustaviti tihu privatizaciju zdravstva i konstantno provođenje poboljšanja kvalitete zdravstvene usluge.

Izrečeno među građanima podržali su Vili Bassanese, predsjednik SDP Istre i Sanja Radolović, predsjednica SDP Pule i kandidatkinja SDP-a na predstojećim izborima za EU parlament. Istaknuli su kako grad poput Umaga predstavlja svjetlu točku u brizi za zdravlje građana i da je općenito kvaliteta života bolja u sredinama gdje je SDP na vlasti.

Predsjednik SDP-ovog savjeta za zdravstvo Saša Srića u drugom dijelu dana održao je javnu tribinu, odnosno prezentaciju programa u prostorijama SDP-a u Puli gdje su zainteresirani građani poslušali program iz područja zdravstva i postavljali pitanja.

Pitanja koja su nažalost dominirala, odnosila su se na tragedije koje se događaju diljem Hrvatske radi nedostatka medicinskog osoblja te loše opremljenosti bolnica i ordinacija što je direktna posljedica lošeg rada ministra zdravstva Milana Kujundžića. Nesposobnost aktualnog ministra Kujundžića dominirala je cijelom tribinom jer su građani iskazivali zabrinutost povećanim listama čekanja za preglede te manjkom liječnika gdje je pulska bolnica navedena kao primjer s kroničnim nedostatkom medicinskog osoblja što ugrožava normalno funkcioniranje bolnice i samu kvalitetu obrade pacijenata.