Već tradicionalno, u drugom dijelu mjeseca veljače uoči početka turističke predsezona, u Poreču se otvara scena Promohotela. Trideset četvrto izdanje Međunarodnog sajma prehrane, pića i opreme za turizam otvorit će u srijedu, 20. siječnja, točno u podne, u dvorani Žatika, pomoćnica ministra turizma Republike Hrvatske Monika Udovičić.

Ove godine na sajmu će se, na 4500 četvornih metara zatvorenog i 500 četvornih metara otvorenog izložbenog prostora, predstaviti 200 izlagača iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Španjolske, Srbije, Makedonije, Belgije, Njemačke, Austrije, Litve najavila je tradicionalnom druženju s novinarima uoči početka Promohotela direktorica sajma Ivana Štiković u nazočnosti Franka Štikovića, direktora tvrtke Studio 053 d.o.o. organizatora sajma, gradonačelnika Poreča Lorisa Peršurića i direktora TZ Poreč Nenada Velenika, naglasivši da na ovogodišnjem sajmu izlaže 20 posto više stranih tvrtki nego prošle godine.

Sajam je namijenjen svim sudionicima u turizmu koji se pripremaju za nadolazeću turističku sezonu - od hotelskih kompanija, privatnih iznajmljivača, ugostitelja, a cilj mu je, kako je naglasila direktorica sajma Ivana Štiković, približavanje svjetskih brendova u turizmu i ugostiteljstvu te prezentiranje novih tehnologija, usluga i proizvoda koje mogu turistički djelatnici ponuditi gostima. Na ovogodišnjem Promohotelu bit 'prisutan' i HORECA asortiman sa svim mogućim detaljima hotelske i ugostiteljske opreme.

Zadovoljstvo održavanjem Promohotela u Poreču izrazio je i gradonačelnik Loris Peršurić naglasivši kako je Promohotel sinonim za Poreč i odlična promocija s obzirom na kvalitetnu infrastrukturu i okruženje za održavanje takve sajamske manifestacije.

Drugu godinu za redom Turistička zajednica Poreča organizira u suradnji sa sajmom niz predavanja i edukacija za vlasnike i menadžere obiteljskog smještaja, djelatnike turističkih agencija, ugostitelje a sa ciljem podizanja kvalitete turističkog Poreča, naglasio je direktor TZ Poreč Nenad Velenik rekavši kako je za samo tri dana pristiglo 100 prijava za besplatno sudjelovanje na edukativnim predavanjima što je dokaz da iznajmljivači žele pratiti aktualne trendove na području turizma i podignuti kvalitetu svojih usluga iznajmljivanja.    

Tijekom trajanja međunarodnog sajma Promohotel, održavat će se od srijede do subote, dva puta dnevno cooking show program na kojem će svoja kuharska umijeća u gastro zoni sajma pokazati chefovi kuhinja.

Ulaz za sve posjetitelje ovogodišnjeg Promohotela, koji se održava u organizaciji Tvrtke Studio 053 d.o.o iz Poreča, uz financijsku podršku Grada i TZG te pod pokroviteljsvima IŽ, TZIŽ, županijske komore Puča, Obrtničke komore IŽ i Udruženja obrtnika Poreč, je besplatan.

Sajam će biti otvoren za posjetitelje u srijedu od 12 do 19 sati, u četvrtak i petak od 10 do 19 sati a u subotu od 10 do 17 sati.

(iPress)