Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić uz asistenciju osam mališana pri rezanju trake, otvorio je dječje jaslice u Velom Maju.

- Drago mi je da smo uspjeli u otvaranju ove institucije budući je interes roditelja za vrtiće i jaslice u prigradskim naseljima Poreča jako veliki. Prirast stanovništva i djece je na području grada veliki pa su predškolske institucije u gradu posebno u prigradskim naseljima vrlo važni društveni sadržaji, rekao je porečki gradonačelnik zahvalivši svima koji su pomogli u prenamjeni objekta negdašnje područne OŠ u Velom Maju.

Otvaranju prostorija novog vrtića i jaslica u Velom Maju, koji posluje u sklopu dječjeg vrtića Paperino, prisustvovala je i dožupanica IŽ Giuseppina Rajko, predsjednik Zajednice Talijana Poreč Ugo Musizza, dogradonačelnica Poreča Nadia Štifanić Dobrilović. Dobre želje u budućem radu jaslica uputio je i porečki župnik Milan Zgrablić koji je i blagoslovio novi jaslički prostor.

Nakon otvaranja OŠ Finida, prostor nekadašnje područne osnovne škole u prigradskom porečkom području Velom Maju, prenamijenjen je u dječji vrtić.

Prostor od 200-tinjak četvornih metara u zgradi, koja je prije dvije godine energetski obnovljena, preuređen je za prijem dvije jasličke skupine djece, rekao nam je nakon otvaranja jaslica u Velom Maju gradonačelnik Peršurić. Uz prostor za boravak djece, 60 – tak četvornih metara prostora bivše škole prenamijenjeno je za potrebe u čajnoj kuhinji, garderobi, sanitarije i prostor za tete.

Investicija je «teška» 700.000 kuna s PDV-om a porečka hotelska kompanija Plava laguna pripomogla je uređenju dječjeg vrtića u Velom Maju donirajući 300.000  kuna. Doprinos u opremanju zgrade bivše područne OŠ u Velom Maju dale su i tri porečke tvrtke.

Porečki gradonačelnik Peršurić najavio je u ovoj godini otvaranje još dva vrtića u prigradskim naseljima Poreča.

(iPress)