Općina Sv. Petar u Šumi objavila je poziv za sudjelovanje na 7. Međunarodnom sajmu kobasica 'S Klobasicom u EU 2019.' koji će se održati u Sv. Petru u Šumi od 22. do 24. ožujka 2019. godine.

Ovogodišnji sajam je zamišljen kao događaj koji na poseban način promovira proizvodnju i prodaju tradicionalnih hrvatskih kobasičarskih proizvoda, na jedinstvenom mjestu u centru turističke Istre, Sv. Petru u Šumi, najvećemu hrvatskom 'gradu od kobasica'.

Za vrijeme sajma održat će se razni događaji, izbori vitezova, nagradne igre, bogat glazbeni i sportski program, atrakcije i gastro eventi u znaku kobasica i specijaliteta koji se mogu pripremiti od kobasica, a tijekom sajma održati će se šesto svjetsko prvenstvo u nadivanju kobasica na beku. U sklopu manifestacije komisija sastavljena od članova Udruge senzornih analitičara ocjenjivat će kobasice pri čemu će se izabrati nacionalni i međunarodni šampioni u pet kategorija.

Glavni organizator manifestacije je Općina Sv. Petar u Šumi uz potporu Vlade RH, Ministarstava, Istarske županije, Udruga i brojnih sponzora i podupiratelja.
Želja organizatora je da se u budućim vremenima potakne na veću potrošnju i uživanje u tradicionalnim hrvatskim kobasičarskim proizvodima.

Ove godine sajam će dobiti i ljetno noćno izdanje koncem kolovoza pod nazivom 'Okusi Hrvatskog sela', a s ciljem da Sv. Petar u Šumi i manifestacija postane stalno mjesto okupljanja ljubitelja suhomesnatih proizvoda iz zemlje i inozemstva.

Organizator očekuje da će Međunarodni sajam 'S Klobasicom u EU' posjetiti više od deset tisuća ljubitelja tradicionalnih kobasica i ostalih proizvoda.

Vidimo se u Sv. Petru u Šumi!

(iPress)