Radovi na uređenju groblja u Novoj Vasi i Fuškulinu su pri završetku. Većina radova na oba groblja, vrijednih 827 tisuća kuna, obavljena je na starom dijelu groblja a radovima je obavljena sanacija ogradnih zidova, postavljanje okapnih limova, obnova kapelica, i saniranje staza.

Na groblju u Fuškulinu izvršena je i zamjena tlakovca na stazama a u novom dijelu groblja obavljeni su radovi na izgradnji armirano betonskih okvira na 37 grobna mjesta.

Porečko Komunalno poduzeće 'Usluga Poreč' upravlja s pet groblja, uz gradsko groblje u Poreču, i s mjesnim grobljima u Žbandaju, Fuškulinu, Novoj Vasi i Baderni a značajna sredstva ulažu u održavanje i obnovu, komunalnu infrastrukturu i u pružanju pogrebnih usluga. U protekle dvije godine obavljena je  dogradnja Gradskog groblja u Poreču i uređen stario groblja, dograđeno je groblje u Fuškulinu, i sanirano su groblja u Baderni i Žbandaju., te su sa prethodno navedenim, posljednjim radovima sada kompletno uređena sva groblja u gradu i prigradskim naseljima.

(iPress)