Danas, 8. siječnja 2019. godine zbog radova zatvara se dio šetnice uz more ispod bivših apartmana Pinija u porečkom naselju Špadići. Investitor zahvata na mjestu bivših apartmana od jeseni gradi novi hotel, a u sklopu zahvata radovi će se izvoditi i na plaži ispod hotela, zbog čega će dio šetnice ispod samog gradilišta biti zatvoren zbog sigurnosti pješaka.

Obilazni put je preko ulice Špadići.

Termin zatvaranja šetnice prvotno je bio planiran u studenom prošle godine, ali je odgođen zbog božićnih i novogodišnjih blagdana, te se nastavlja s radovima u ovom periodu. Zatvaranje dijela šetnice vrši se samo u vrijeme radova, te će nakon okončanja istih ponovo biti otvorena za pješake.

Nova javna rasvjeta u Varvarima i Fuškulinu

Nedavno su završeni radovi na dogradnji i proširenju javne rasvjete u dijelovima naselja Dračevac i Fuškulin, te u Školskoj ulici u Varvarima. Radovi su počeli iskopima rupa za postavljanje stupova na zračnoj javnoj rasvjeti, a dovršeni su ugradnjom kabelskih veza, te pripadajućih svjetiljki u LED tehnologiji. Iste su usklađene sa najmodernijom tehnologijom, te važećom zakonskom regulativom.

Radove je izvelo poduzeće Đusto d.o.o. Poreč, temeljem provedenog javnog nadmetanja, a vrijednost iznosi 270 tisuće kuna s uključenim PDV-om.

Izgradnjom su prethodno stvoreni uvjeti za napajanje i spajanje opreme javne rasvjete, kao i njeno buduće proširenje.

(iPress)