Središnji gradski trg u Poreč bio je premalen da bi primio tisuće Porečana i gostiju na jednom od najvećih dočeka Nove godine. Okupljene je gotovo puna tri sata zabavljao legendarni pjevač Zdravko Čolić, nižući hit za hitom iz svoje bogate karijere, a tradicionalnom zdravicom u ponoć sugrađanima su se obratili porečki gradonačelnik Loris Peršurić i istarski župan Valter Flego te im zaželjeli najbolje novogodišnje želje. Zabava se potom nastavila, a brojni posjetitelji nisu skrivali oduševljenje, stalno pozivajući Čolića na bis, uz komentare kako je Poreč ove godine okupio rekordan broj ljudi na dočeku, te da je proslava prošla u zabavnom, dostojanstvenom i veselom tonu.

Paralelno, na Trgu Matije Gupca funky doček uz DJ Djevida okupio je stotine posjetitelja koji su se, uz konfete, vatromet i dobre želje na ovom trgu u srcu starogradske jezgre zabavljali sve do sitnih jutarnjih sati. Trg Matije Gupca večeras ponovno postaje središte odlične zabave jer u 20sati počinje repriza dočeka i to već tradicionalno uz Night Express.

Podsjetimo, ovih je blagdana Poreč je druga top destinacija po noćenjima u Hrvatskoj, odmah nakon Zagreba i ispred Dubrovnika, a tijekom blagdanskih dana u gradu otvoreno je čak šesnaest hotela. Prema predviđanjima Turističke zajednice Grada Poreča za novogodišnje blagdane očekuju oko 6.000 dolazaka, 25.000 noćenja (15% više nego lani), a turisti najviše dolaze iz Njemačke, Italije, Hrvatske i Slovenije. Zanimljivost je ove godine da se povećala potražnja za privatnim smještajem.

(iPress/ foto Manuel Paljuh)